‘Wil hogerop, ’t liefst met FC Den Bosch’

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Barry Maguire (23) over een tweejarig contract, opgebouwd uit een eenjarige overeenkomst, met een optie aan Bossche zijde voor verlenging met nog een seizoen. De middenvelder zat sinds een week zonder club, nadat hij zijn contract bij VVV-Venlo had laten ontbinden. Maguire komt zodoende transfervrij over en sluit per direct aan bij de selectie van trainer/coach Ruud Kaiser.

foto Henk van Esch

foto Henk van Esch

Barry Maguire belandde op achtjarige leeftijd in de jeugdopleiding van FC Den Bosch en debuteerde in het seizoen 2006-2007 op zestienjarige leeftijd in de Bossche hoofdmacht. Na twee seizoenen werd de middenvelder gestrikt door FC Utrecht, waarvoor hij drie seizoenen uitkwam in de Eredivisie. Hierna maakte hij de overstap naar VVV-Venlo. Maguire speelde tot op heden in totaal 167 competitiewedstrijden, waarin hij 12 keer scoorde.

En zo is Maguire weer terug bij af. “Nou ja, dit is niet het traject dat ik na mijn vertrek bij FC Den Bosch voor ogen had. Maar bij VVV was er voor mij veel veranderd na de degradatie. Vertrouwen van de trainer? Ook. Ik was klaar met VVV. Wilde gewoon weer toekomen aan wat ik graag doe en dat is lekker voetballen. Ik had meerdere opties, maar FC Den Bosch gaf me min of meer logischerwijs een vertrouwd gevoel. Thuiskomen? Het is afgezaagd, maar wel waar. Van de spelers ken ik alleen doelman De Ruiter uit onze gezamenlijke Utrecht-tijd en Tom van Weert, maar toch heb ik inmiddels alweer heel veel bekende gezichten gezien.”

Impuls

Los van dat van directeur Fred van der Hoorn, die snel schakelde toen de optie Maguire concreet werd. “We zijn zeer content dat Barry Maguire als kind van de club terug is op het oude nest. We zijn enthousiast over de hernieuwde samenwerking en overtuigd van Barry zijn kwaliteiten. De technische staf is unaniem van mening dat Barry van meerwaarde kan zijn en een impuls geeft aan onze spelersgroep. Hij heeft veel zin om bij ons aan de slag te gaan, heeft veel vertrouwen in het perspectief van de club en wil graag meebouwen aan een mooie toekomst. Barry is fit en per direct inzetbaar.”

Maguire houdt wat betreft de eerstvolgende wedstrijd, zaterdag in De Vliert tegen Volendam, zelf nog een slag om de arm. “Ik ben er klaar voor, maar heb vandaag (donderdag) pas voor de eerste keer meegetraind en moet afwachten wat de trainer wil. Maar het is duidelijk dat ik niet voor de bank ben gekomen. In principe kan ik op alle middenveldposities spelen, geen punt. Ben in al die jaren vooral een completere voetballer geworden, vind ik. Ik wil een goeie reeks wedstrijden neerzetten en mezelf in de picture spelen, want dat ik na dit seizoen hogerop wil, is duidelijk. En inderdaad, het liefst samen met FC Den Bosch.”

Be Sociable, Share!