‘Wil gewoon lekker spelen’

foto Geert van Erven

De eerste indrukken over RBC Roosendaal heeft Junior Livramento (foto) als positief ervaren. De 23-jarige middenvelder werd deze week door Willem II voor een halfjaar verhuurd aan de eerstedivisionist. “Ik wil weer lekker aan spelen toekomen en de vooruitzichten bij Willem II waren wat dat betreft niet goed. Dus drong ik aan op verhuur. Het is de bedoeling dat ik na de zomerstop weer aansluit in Tilburg.”

Het meest is Livramento de ontspannen sfeer in Roosendaal opgevallen. “Ik begrijp dat de belangen bij Willem II en RBC anders zijn, maar het viel me op hoe iedereen met elkaar omgaat. Heel relaxed.” De Rotterdammer verwacht dat hij bij RBC op zijn favoriete positie geposteerd wordt. “Van origine ben ik een middenvelder, die bij Willem II uit nood als linksback werd gebruikt. Ja, inderdaad had ik met een dubbele handicap te maken, want ik ben rechtsbenig en geen verdediger. Ik moet het hebben van mijn diepgang, zowel met als zonder bal. Je mag wel stellen dat ik als linkerverdediger bij Willem II constant met de handrem erop heb moeten spelen. Dus tegen mijn natuur in.”

In West Brabant hoopt Livramento van de vrijheid in zijn spel te genieten en daarmee ook het beste uit zichzelf naar boven te halen. “Met de nieuwe coach Dean Gorré heb ik niet gesproken, want die was woensdag nog niet gearriveerd. Maar ik ga ervan uit dat alles goed komt. Ook omtrent jouw vraag of ik vrijdag tegen Veendam in de basis zal starten.”

Be Sociable, Share!