‘Wij willen Europees voetbal’

foto Geert van Erven

De kortste weg naar Europees voetbal voor NAC Breda werd vorige week bruusk afgesneden door Ajax. Niet alleen in de beker ging NAC op de snufferd, ook een paar dagen nadien waren de Amsterdammers in competitieverband te sterk. “Ajax heeft natuurlijk gewoon een goede ploeg, daar kun je van verliezen. Niettemin waren het dompertjes, maar inmiddels zijn we weer fris in de kop. Bij VVV Venlo gaan wij voor de winst”, klinkt Donny Gorter (foto) strijdlustig.

Want de vraag was, wat nu? “NAC wil in het linkerrijtje blijven en Europees voetbal halen. Een achtste of misschien zelfs een negende plaats – afhankelijk van wie kampioen wordt en de beker wint – zal toereikend zijn. Dat streven is pittig, maar wel haalbaar. Ik weet dat we nog een flink aantal moeilijke uitduels op het programma hebben staan.” Dat van zaterdagavond in Venlo rekent Gorter daar niet bij, hoewel de linksbenige rechtermiddenvelder zich realiseert dat VVV tot op het bot gemotiveerd zal zijn. Zeker nu Willem II in de nek van de Venlonaren begint te hijgen. “Zij zitten de laatste tijd niet lekker in hun vel, dat is duidelijk. Vooral op eigen veld zijn ze echter in staat om boven zichzelf uit te stijgen. Hoe dan ook, in normale doen moet het voor ons mogelijk zijn om drie punten mee naar huis te nemen.”

“Ik een controlerende nummer tien? Ha, ha. Nou ja, dat is eigenlijk wel grappig omschreven. Ik voel me thuis aan die rechterkant en heb de vrijheid om naar voren te spelen. Daarin liggen ook mijn kwaliteiten”, vindt Gorter, die zichzelf desgevraagd als een basisspeler begint te beschouwen. “Mijn doel is om op termijn een dragende speler te worden. Stapje voor stapje moet dat proces gestalte gaan krijgen.”

Be Sociable, Share!