‘Wij verdienen meer publiek’

foto GA Eagles

Met een voor Jupiler League-begrippen relatief klein budget presteert Helmond Sport uitstekend. Het streven van de formatie van Jurgen Streppel was een plaatsje in het – ja, daar is ie weer – linkerrijtje, maar die inschatting is aan de voorzichtige kant gebleken. Het zou inmiddels een teleurstelling zijn als Helmond Sport zich niet kwalificeert voor de play-offs. “Daar zijn we overheen gegroeid, hoor”, zegt Charles Kazlauskas. “Wij mikken nu stiekem op een plek bij de eerste vijf. Dat scheelt straks een extra ronde. Wij kijken tegenwoordig alleen nog maar naar boven.”

Het duel met RBC Roosendaal kon voor Helmond Sport vrijdagavond min of meer omschreven worden als een just another day at the office. De rode kaart die Junior Livramento van RBC na een uur spelen kreeg voorgeschoteld, kwam de thuisclub natuurlijk niet slecht uit, maar het klassenverschil was er sowieso al. “Wij zijn nu in een stadium gekomen, dat we voorafgaande aan duels als tegen RBC het gevoel hebben dat het niet mis kan gaan”, onderschrijft de Amerikaan het almaar toenemende zelfvertrouwen aan De Braak. “Het team is onze kracht. De technische staf bewaakt de collectiviteitgedachte ook heel zorgvuldig.” Als Kazlauskas (28, rechts op de foto) dan toch een minpuntje moet ophoesten, is het de in zijn ogen achterblijvende publieke belangstelling. “Een halfvol stadion voor een ploeg die bovenin meedoet, vind ik mager. Ik vraag me soms af hoe wij dan moeten presteren om meer toeschouwers op de tribunes te krijgen.”

Niettemin is Kazlauskas, sinds vier weken een trotse vader, happy in Helmond. Het contract van de twee jaar geleden van TOP Oss overgekomen verdediger loopt in juni af, maar volgens Kazlauskas luidt de intentie van beide partijen verlenging. “De droom om ooit nog in de onderste helft van de eredivisie te spelen, heb ik niet opgegeven. Voor mijn gevoel ben ik daar klaar voor. Overigens speel ik hier bij Helmond Sport meer als middenvelder. Maar eerlijk gezegd, rechtsback of rechtshalf, het maakt mij niet zoveel uit. Wat betreft mijn voetbaltoekomst  houd ik alle opties open, zoals dat heet.”

Be Sociable, Share!