Wie? Wojciechowski!

foto Geert van Erven

Het zag er soms nog een beetje onwennig en voorzichtig uit. Maar dat Pavel Wojciechowski over bovengemiddelde talenten beschikt, etaleerde de 21-jarige Pool eveneens. “Die kan wel wat, hè, de klasse druipt er vanaf”, merkte Willem II-coach Jurgen Streppel vergenoegd op na de 0-13 van 013 tegen een selectieteam uit de regio Diessen op het veld van RKDSV.

Okay, de weerstand was natuurlijk anders dan straks het geval zal zijn, maar ook uit zijn drie treffer kon worden afgeleid dat die Wojciechowski niet zomaar een voetballer is. Pools jeugdinternational en in 2008 door Heerenveen naar Friesland gehaald. “We gaan Pavel voorzichtig brengen. Prima als blijkt dat hij snel speelklaar is voor de competitie, maar we forceren niets”, sprak Streppel. “Normaal wil ik altijd snel, als iemand anders langzaam zegt. Maar ik denk dat het verstandig is om naar de trainer te luisteren. Hij had zelf ook een soortgelijke blessure”, bekende het onderwerp zelf.

Bijna een jaar geleden scheurde een kruisband van Wojciechowski – toen net nieuw in Tilburg – finaal af in een duel met Ajax 2. Wat volgde was een ellenlange revalidatie. Fysiotherapeut Raymond de Jong werd zijn trouwe metgezel op de route naar herstel. “Ik heb hem zojuist mijn shirt gegeven als blijk van waardering. Naar omstandigheden ging het redelijk vandaag. Mijn eerste minuten na die blessure, ja. Ik voel dat ik mijn snelheid nog moet hervinden. Belangrijk is dat ik weer bij die groep zit. Afgelopen seizoen was een hel. Ik wilde het team zo graag helpen, maar kon niks. Zat daar maar op die tribune. En bij Raymond. Nu mag ik weer! Ja, ik ben altijd een scorende speler geweest. In Polen en ook in de A1 van Heerenveen, toen ik bijna topscorer van Nederland werd.”

Voor aanvang in Diessen was het nog gieren en brullen toen Ömer Kaya met zijn oude ploegmaat Streppel anekdotes naar boven haalde over hun gezamenlijke tijd bij Helmond Sport. Na de oorwassing had Kaya moeite met omschakelen. De coach van RKDSV en voor deze gelegenheid van het regioteam heeft namelijk een bloedhekel aan verliezen en al helemaal met deze cijfers. “Wij gingen vanaf het begin mee in het tempo van Willem II en dat was vragen om problemen. Maak je niet zo druk, trainer, zeiden de jongens. Dus laten we het maar van de positieve kant bekijken, dit was ook geen graadmeter voor ons. Met 1700 betalende toeschouwers is dit een prima exposure voor deze club. En ik verwacht dat wij straks met RKDSV meedoen om de bovenste plaatsen.” Zo was uiteindelijk iedereen happy. Streppel met de energieke ouverture, Wojciechowski met zijn minuten en goals, de penningmeesters én de Tilburgse supporters, die – voor wat het waard was – eindelijk weer eens een beetje verwend werden.

Be Sociable, Share!