Weloverwogen

De mogelijkheden op stageplaatsen en zelfs een avontuur op Cyprus lonkten, maar Joost Ebergen heeft voor een andere weg gekozen. Met FC Oss is hij mondeling akkoord over een eenjarige verbintenis als semiprof, inclusief een optie voor twee seizoenen indien Oss zich handhaaft in de Jupiler League. Daarnaast gaat Ebergen op parttime basis scoutingwerkzaamheden verrichten voor zijn zaakwaarnemer Kees van Vossen, de broer van ex-prof Peter.

Een weloverwogen keuze van de 21-jarige verdediger uit Lith. “Dat Cyprus-verhaal was financieel aantrekkelijk, op papier dan. Je hoort hier en daar immers berichten over   betalingen die niet plaatsvinden. Ik heb bewust gekozen voor een bepaalde zekerheid. Ik ken FC Oss, heb er acht jaar in de jeugd gespeeld en ben één seizoen door NEC verhuurd geweest aan de club. Daarnaast kan ik maatschappelijk iets opbouwen. Dat scouten richt zich in eerste instantie op jeugdspelers en incidenteel in opdracht rapporteren over voetballers in het buitenland. Aangezien wij met Oss op vrijdag spelen, bijt dat elkaar niet.”

Met Dirk Heesen heeft Ebergen gesproken over zijn plaats in de selectie. “Uit nood heb ik in dat verhuurjaar rechtsback gespeeld, maar daar ligt niet bepaald mijn voorkeur. Ik richt me op mijn positie, die van rechts centraal achterin. Het is moeilijk op dit moment een inschatting te maken over de sterkte van FC Oss. We beschikken nu over veertien spelers en dat aantal zal dus aangevuld worden. Ook met spelers die over de nodige kwaliteit en ervaring beschikken, dat lijkt me een must. Dat heeft de leiding ook beaamd. Maar het is duidelijk dat handhaving bovenaan het prioriteitenlijstje staat.”

Lees ook: ‘Heb nu niks te eisen.’

Be Sociable, Share!