Well done

Hij stond dit seizoen niet veel in de basis. Maar juist dat ene duel wel en dat vormde tot nu toe één van de hoogtepunten uit de carrière van Benjamin van den Broek. “Voor de FA-Cup bij Stoke City. We verloren nipt met 2-1, maar die ambiance: geweldig. Weet je wat me het meest opviel? De snelheid en fysieke kracht van die Stoke spelers! Ongekend. Bij ons in de Second Division wil je nog weleens een back tegenkomen die je zo voorbij loopt.” Over een paar maanden is Van den Broek speler van FC Den Bosch. “Alles ruikt hier naar voetbal, maar ik wil naar huis.”

“Voor de buitenwacht is dit wellicht een verrassende transfer, maar voor mij niet. In januari 2010 had ik al vergaande contacten met FC Den Bosch en Fred van der Hoorn. Maar toen kwam Shrewsbury Town voorbij en die kans wilde ik pakken. Zodat ik daar later nooit spijt van kon krijgen. En ik ben heel blij dat ik het heb mogen meemaken. De mensen zijn hier helemaal gek van voetbal. De wedstrijddagen beleven ze als een dagje uit. Het is een cliché, maar waar. Als je een bal hier over de tribune schopt, krijg je applaus. Well done, good defending! De keerzijde maakte de voormalig speler van Haarlem ook mee. “De manager die me haalde, is er niet meer. De nieuwe baas heeft zijn eigen spelers meegenomen of gehaald en daardoor worden anderen zonder pardon langs de kant geschoven. Ik ook. Daarnaast ben ik een tijd geblesseerd geweest. Tegenwoordig is het vechten om zelfs maar een plaatsje in de wedstrijdselectie te bemachtigen.”

Ondanks alles zegt Van den Broek veel geleerd te hebben op het Britse eiland. “Ik ben een betere speler geworden. Sterker, sneller, beter aan de bal. Als ik speel – en dat is nu dus meestal in het tweede – is dat vaak als tweede spits of soms aanvallende middenvelder. Maar eigenlijk kan ik op het middenveld overal wel spelen.” In mentaal opzicht heeft Van den Broek harder moeten vechten. “Het grootste gedeelte van de tijd zat ik alleen, soms kwam mijn vriendin over. Dat alleen zijn is eigenlijk het zwaarste van alles. Twee Engelse ploeggenoten zijn huisgenoten, maar die trekken toch ook vaak hun eigen plan. Ja, ik vertoon tekenen van heimwee. Daarom ben ik zo blij dat ik straks weer dicht bij familie en vrienden zit. Ik heb er zin in. FC Den Bosch heeft ambities en die heb ik ook. Ik wil naar de eredivisie.”

 

 

Be Sociable, Share!