Weg met die handrem!

foto Geert van Erven

Beide trainers waren achteraf eigenlijk best te spreken over de openingsmatch van het seizoen. Bedrijfsblindheid? In ieder geval geen puntloze start? Naar buiten toe altijd zo positief  mogelijk zijn? De lat gezien het beschikbare materiaal niet te hoog leggen? Zeg het maar. Willem II tegen NAC (1-1) was spannend, dat wel. Maar verder riep de burenruzie vooral vragen op.

Praten over tactiek en dergelijke heeft eigenlijk al geen zin als de basisprincipes ontbreken. Als het spelen van de bal naar iemand met dezelfde kleur al problemen oplevert… En dan die handrem. Veelzeggend was het commentaar van John Feskens tijdens de rust in een interview met Eredivisie Live. Risico’s nemen? Bij 0-0? Nee. Nou ja, misschien gecontroleerd risico.  Zijn baas Jurgen Streppel dacht hardop aan plankenkoorts bij een aantal van de Willem II-spelers. De coach hamert er naar eigen zeggen bij zijn spelers op vooral te durven voetballen. Ergens zit dus ruis op de lijn. Maar wat? Druk? Overvraging? Ligt de nadruk – al dan niet ingepeperd – toch teveel op het spel bij balverlies?

Haastrup  

Collega John Karelse constateerde in fases goeie hoge druk op de bal en had tot halverwege de helft van de tegenstander een behoorlijk voetballend NAC gezien. Tja. Maar worden wedstrijden niet juist in de zone daar achter beslist?  Terwijl er voor eredivisiebegrippen toch een paar getalenteerde voetballers binnen de lijnen stond. Marc Höcher, Anthony Lurling, Anouar Hadouir. De jonkies Virgil Misisdjan en Alex Schalk… Dat de van Helmond Sport overgekomen verdediger Philipp Haastrup aan Tilburgse kant de man van de wedstrijd werd, was terecht. Maar ook typerend. Het voordeel van de twijfel mag na pas één competitieduel nog niet weggenomen worden. Hoewel de start niet echt bemoedigend was.

foto Geert van Erven

Be Sociable, Share!