Vur welleke club bende gai?

foto Marcel Bonte ImageXL

foto Marcel Bonte ImageXL

Met bijzondere belangstelling houden ze deze dagen in het Helmondse de verwikkelingen rond Veendam in de gaten. Want mocht de plaatselijke SC inderdaad definitief wegvallen, dan lonkt de Eredivisie ‘ineens’ zeer nadrukkelijk voor Helmond Sport. Drie overwinningen in de drie dan nog resterende duels (Volendam uit, Sparta thuis en FC Oss uit) en de titel plus promotie is een feit. Zo simpel is het dan.

Competitievervalsing of welke benaming dan ook, het zal ze momenteel echt worst zijn in Helmond. Na 29 jaar is de Eredivisie nog nooit zo dichtbij geweest. En aangezien matige duels als dit weekend tegen FC Eindhoven en FC Den Bosch beide in winst (twee keer 2-1) werden omgezet, lijken sowieso de voortekenen – of zoals dat tegenwoordig heet ‘het momentum’ – gunstig. Overigens, indien Veendam het seizoen alsnog afmaakt dan is Helmond Sport nog steeds kansrijk. Wat hoe dan ook staat: het programma is pittig met wedstrijden tegen de medekanshebbbers Volendam en Sparta.

En niet te vergeten dat laatste potje bij FC Oss… Een tegenstander waartegen het voor menigeen niet lekker voetballen blijkt en eind april bovendien wellicht zelf ook nog in de race om een prijs(je). De huidige stand in de vierde periode biedt wat dat aangaat perspectief en daarnaast kan ook Oss via de reguliere stand ‘profiteren’ van het failliet van Veendam na twee nulbeurten tegen die club. Het zijn allemaal ontwikkelingen waarmee ze in Oss (nog?) niet heel bewust mee bezig zijn. Van wedstrijd tot wedstrijd leven en in elk duel de bodem van de energiebron aantikken, dat is het uitgangspunt van FC Oss.

“Eén van de. We willen het liefst op een voetballende manier onze punten pakken, maar als dat niet lukt dan is het in ieder geval goed om te zien dat we dit ook op karakter kunnen. Zoals ook vandaag”, stelde Anton Janssen na de 3-2 overwinning op Almere City FC. Met hoofdrollen voor Marcel van der Sloot en Kenny Teijsse. De aanvoerder schoot de bal al na 17 seconden (!) achter Dennis Gentenaar, nadat de doelman hem het speeltuig pardoes in de voeten speelde, op zo’n metertje op dertig van de goal. Daarna trapte Van der Sloot vanaf elf meter de 2-1 binnen en in de slotfase krulde hij een hoekschop richting het hoofd van Teijsse, die de 3-2 binnen knikte.

Kenny Teijsse

“Mijn derde opeenvolgende doelpunt. Ik had hier al verkondigd: als mijn eerste er eenmaal inzit, volgen er meer. Vooralsnog houd ik woord”, grijnsde de van FC Utrecht gehuurde linksback. Die In Oss helemaal in het pulletje valt. Toen het team na afloop de fans achter het doel ging bedanken en met hen de driepunter vierde, werd Teijsse persoonlijk naar voren geschreeuwd. En geduwd door zijn ploeggenoten, die hem het succesje zichtbaar gunden. ‘Kenny Teijse, Kenny Teijsse, Kenny Teijsse!’ Een speler die altijd voorop gaat in de strijd, zijn hoofd er desnoods voor gooit en energie overbrengt op zijn elftal.

foto Marcel Bonte ImageXL

foto Marcel Bonte ImageXL

Hij begint een beetje te blozen bij zoveel loftuitingen. “Mooi hoor, die aandacht. Maar feitelijk doe ik gewoon mijn best”, brengt de Amsterdammer met dat ene zinnetje alles terug tot in zijn eigen kern. “Het maakt ons niet uit op welke positie wij spelen. Wij doen gewoon ons ding”, betrekt Kenny desgevraagd ook zijn tweelingbroer Jordy in het verhaal. Jordy is spits (en topscorer) van zaterdaghoofdklasser Ter Leede. “Hij voetbalde vroeger bij Almere City. Als rechtsback… Voetballen is voor ons aanvallen en zoveel mogelijk doelpunten proberen te maken. Okay, als back moet je ook verdedigen en dat gaat me steeds beter af. Maar die drang naar voren zal altijd blijven”, verzekert Kenny Teijsse, die met FC Utrecht in onderhandeling is over een nieuwe verbintenis. Om vervolgens weer een jaartje uitgeleend te worden. “Voor Utrecht 1 ben ik nog niet klaar, vinden ze. Dan is het beter dat ik zoveel mogelijk wedstrijden speel. De Jupiler League is daarvoor een prima podium. FC Oss ook, ja. Ik heb het hier prima naar mijn zin. Krijg het vertrouwen en mag alles spelen. Als je het mij nu vraagt, zie ik eigenlijk niet zo heel veel redenen om het ergens anders te zoeken. Binnenkort weten we meer.”

VUR WELLEKE CLUB BENDE GAI?

Be Sociable, Share!