‘Vooral rustig blijven’

foto Geert van Erven

“Een feestje in de bus? Ach, de muziek stond aan.” Guy Ramos reageert nuchter op de 0-2 overwinning van RKC Waalwijk op Roda JC. “En dat moeten we voorlopig vooral blijven. Het is een feit dat we tot nu toe niet tegen de op papier minsten hebben gespeeld en dan is vier uit drie een behoorlijke score”, zegt de centrale verdediger die met zijn 26 jaar debuteert op het hoogste niveau.

Opmerkelijk wie Ramos aan het werk ziet. Hij oogt zelfverzekerd, is sterk in de duels, beschikt over een aardige trap en is nadrukkelijk aanwezig in de coaching. “Compleet? Nou, volgens mij ben je niet compleet als je startsnelheid nog niet is wat die moet zijn. Afgelopen zomer heb ik daar met een personal trainer hard aan gewerkt en het is de bedoeling dat ik daarmee gedurende het seizoen verder ga. Wat is een laatbloeier? Misschien heeft mijn ontwikkelingsproces stagnatie gehad, omdat ik destijds bij Dordrecht bijtekende, dat zou kunnen. Maar soms moet je ook een beetje geluk hebben. Zoals begin dit jaar toen RKC aanklopte en ik vervolgens in een goed draaiend team belandde.”

Driepunter alvast in de knip

Wat een trede hoger nog steeds zo is. “Dat wij als mogelijke degradant worden gezien, is logisch. Ik bedoel, dat gebeurt toch altijd standaard bij clubs die gepromoveerd zijn. Persoonlijk trek ik me daar niet zoveel van aan en ook als groep hebben wij vertrouwen in onszelf. In de drie duels tot dusver werd steeds gezegd dat onze tegenstanders hun dag niet hadden. Zou kunnen, maar dat zou ook zomaar een beetje aan RKC kunnen liggen. Al vond ik Roda eerlijk gezegd niet indrukwekkend. Ik moet nog zien of zij de prestatie van vorig seizoen kunnen evenaren.” Hoe dan ook, die driepunter voor RKC zit alvast in de knip. “Voor ons is het zaak om vooral rustig te blijven, goed te trainen en geconcentreerd van wedstrijd tot wedstrijd te blijven kijken.”

Be Sociable, Share!