Volle bak

Zijn hele leven stond tot nu toe in het teken van het voetbal en die tijdspanne wordt met minimaal één jaar verlengd. Of onverhoopt maximaal. Dat heeft Ryan van Dijk zo afgesproken met zijn ouders. “Ooit hoop ik met NEC in een volle Goffert te spelen. Via FC Oss tracht ik dat doel met een omweg te bereiken”, zegt de 21-jarige middenvelder uit Westervoort, die deze week met de Osse eerstedivisionist een verbintenis voor twaalf maanden overeen kwam. “Ik kan de Jupiler League aan.”

Sinds anderhalf jaar trainde Van Dijk mee met de A-selectie van NEC. Afgelopen seizoen op basis van een opleidingscontract. Tot een optreden in de hoofdmacht leidde het echter niet. “Onder Dwight Lodeweges heb ik twee keer op de bank gezeten tijdens een competitieduel, meer zat er helaas niet in. Al kende ik dit seizoen veel pech door een paar vervelende blessures, die me lang aan de kant hielden. Uiteindelijk heb ik een stuk of vijftien wedstrijden met de beloften meegevoetbald. Inmiddels ben ik fit verklaard, ja.”

Negen jaar op rij kwam Van Dijk in Nijmegen uit in de diverse jeugdcategorieën. “Helaas is daar een eind aan gekomen, dat doet best wel wat met me. Tijdens de trainingen had ik op het laatst het gevoel aan te kunnen pikken aan het niveau. Jammer, maar ik heb de hoop nog niet opgegeven. En stel dat het me niet lukt om carrière te maken in het profvoetbal, dan is dat niet het einde van de wereld”, blijkt Van Dijk over realiteitszin te beschikken. “Ik heb een HAVO-diploma en ben jeugdtrainer bij een amateurclub. Er zijn eventueel genoeg andere dingen in de wereld.”

Nog tenminste één seizoen gaat hij echter volle bak voor het profvoetbal. Met coach Dirk Heesen had Van Dijk onlangs naar eigen zeggen een positief gesprek. “FC Oss is de enige club waarmee ik gesproken heb en ik hield daar een goed gevoel aan over. Ten opzichte van de reserve-eredivisie zie ik Oss toch als een stap voorwaarts”, vind Van Dijk, die van nature een controlerende middenvelder is, maar ook als rechtsback kan fungeren.

Be Sociable, Share!