‘Vol erop klappen’

Met 2-2 gelijk spelen bij Sparta en toch teleurgesteld zijn. Dat kan verschillende dingen zeggen, maar bovenal toch vooral iets over de manier waarop FC Oss zich in deze openingsweken manifesteert in de Jupiler League. En in het verlengde daarvan Richard Arends. Een paar jaar op rij tweede man, maar inmiddels de onbetwiste nummer één onder de Osse lat.

Toch? “Tien tegendoelpunten tot nu toe is veel, maar het gaat uiteindelijk om het eindresultaat. Jammer dat ik bij Sparta niet beslissend kon zijn, zoals tegen Helmond Sport. Maar ik denk dat de trainer geen redenen heeft om mij eruit te halen. Of beter: ik laat me mijn plek niet meer afnemen!”

Arends heeft vertrouwen, FC Oss heeft vertrouwen. “Ik vond ons minimaal gelijkwaardig aan Sparta. In een uitwedstrijd. Als die goal in de laatste minuut niet valt, hadden we nu vierde gestaan. Vierde! Nee, ik kon mijn hand net niet voldoende achter die kopbal krijgen. Na een afgeslagen bal was iedereen bij ons in voorwaartse beweging, mede daardoor stond die speler vrij bij de tweede paal.”

De competitie duurt nog lang, dus enig voorbehoud is op zijn plaats. “Klopt, maar dit is geen toeval. We spelen heel aardig en belangrijker, de teamgeest is geweldig. Echt top. Ik zie niet in waarom dat eventueel zou kunnen veranderen. In deze afdeling kan iedereen van iedereen winnen. Een cliché, maar wel waar. Dat geloof stralen wij uit. FC Oss is voor niemand bang, hoeft voor niemand bang te zijn. Vrijdag komt AGOVV naar Oss. Ja, dan zijn wij de favoriet. Dat geeft wat mij betreft geen extra druk. Gewoon vol erop klappen!”

Be Sociable, Share!