Vervolg blijft weer uit

De winst op RKC bracht FC Den Bosch toch niet de stimulans die het nodig had om de weg naar boven definitief in te slaan. “In Volendam speelden we één van onze slechtste wedstrijden van het seizoen”, bekende Niels Vorthoren na het 3-1 verlies. “We hebben wéér een tikje gehad. Waar het aan ligt? Ik vermoed een gebrek aan volwassenheid. Te vaak laten we het afweten. Het wordt op deze manier nog een hele kluif om de play-offs te halen.”

Met klem stelt Vorthoren dat hij ook niet tevreden was over zijn eigen spel in het stormachtige Volendam. Sinds het vertrek van John Verhoek is Vorthoren de nieuwe aanvalsleider van FC Den Bosch. “Eigenlijk ben ik middenvelder, maar als de trainer vraagt of ik in de spits wil spelen, dan doe ik dat. En ik kan dat ook. Punt is dat ik dan wel beter ondersteund moet worden vanuit het middenveld. Dan kan ik kaatsen en liggen er mogelijkheden voor de derde man. Ik ben geen spits die zich alleen maar focust op doelpunten. Al is het een gegeven dat je daar als zondanig wel op wordt afgerekend.”

De druk op de komende thuisduels met AGOVV en Fortuna Sittard is nu groot. “Iedereen roept het hele seizoen al dat wij die play-offs halen, maar dat is absoluut geen zekerheidje. Het is nu tijd om in ieder geval aansluiting te houden. Dat heeft prioriteit nummer één.” Vanuit zijn perspectief heeft een vervolggesprek wat betreft zijn eventuele contractverlenging dat niet. “De club heeft aangegeven met me verder te willen, maar ik heb daar geen haast mee. Mijn beslissing is ook afhankelijk van een aantal factoren. Welke? De club zelf maakt een lastige periode door en het contract van de trainer loopt ook af. Ik werk graag samen met Groenendijk. Een heel goede trainer. De komende weken hebben de prestaties op het veld mijn grootste aandacht. Dat zal hard nodig zijn.”

Be Sociable, Share!