‘Vertrekpunt ongewijzigd’

Minder dan twee weken voor de competitiestart bevindt coach Dirk Heesen zich nog in de fase van het uitproberen. Misschien wel de helft van het team van FC Oss dat zaterdag met 5-1 klop kreeg van Vitesse zal anders zijn als het straks om de punten gaat. De komende dagen sluiten opnieuw proefspelers aan, terwijl van de huidige testboys nog niet eens afscheid is genomen. “We missen vastigheid.”

Heesen weet waar hij met FC Oss aan begonnen is. De middelen zijn beperkt. Gelukkig voor hem kampt niet alleen Oss met dat probleem. “Met wat wij kunnen bieden, liggen de spelers niet voor het oprapen. Maar laatst was ik bij Zwolle en die zoeken ook nog spelers. Terwijl Zwolle niet zomaar een club is. Hoe dan ook halen wij nog vier of vijf spelers.”

Geen overbodige luxe. Tegen Vitesse maakte Oss een indruk die zich het best laat omschrijven als onmachtig. “Dat moet je ook in perspectief kunnen zien. Vitesse is natuurlijk geen graadmeter voor ons. Bovendien ontbrak Marcel van der Sloot omdat hij voor de tweede keer vader is geworden. Verder was Charlie van den Ouweland er niet bij, blijkt Ryan van Dijk toch nog niet helemaal fit en ook Kevin Huijsman is geblesseerd. Dan is het verklaarbaar dat de benodigde vastigheden er nog niet zijn.”

En dat zal nog wel even voortduren. De Slowaakse verdediger Zdenko Kapralik (ex-Cambuur en Zwolle), de Oostenrijkse doelman Dominik Schütz – die zijn opleiding genoot bij Rapid Wien – en aanvaller Pedrag Vidzevic (Real Mallorca B) zijn de volgende mannen die zich in de picture mogen spelen. Over de testaanvallers Stankov en De Silva wordt nog besloten. Op 28 juli heeft Oss een extra oefenduel gepland tegen een selectie van spelers zonder club.  “Vergelijkbaar met het VVCS-team. Inderdaad, wie weet wat daar tussen loopt.” Piepen heeft geen zin volgens Heesen. “Ons vertrekpunt blijft ongewijzigd. Met het vermogen dat wij hebben, gaan wij het als underdog iedereen zo moeilijk mogelijk maken.”

Be Sociable, Share!