Verlengstuk

foto Geert van Erven

Het vernieuwde FC Oss begint steeds meer gestalte te krijgen. Niet alleen wat betreft de invulling van de spelersgroep, maar ook in het verhaal eromheen. “Wat we na de degradatie hebben moeten inkrimpen, wordt nu weer in de steigers gezet”, zegt algemeen directeur Mischa Rook, die deze week overeenstemming bereikte over een permanente trainingsfaciliteit voor de selectie, een kunstgrasveld bij OSS’20.

Woensdag start hoofdcoach Dirk Heesen de voorbereiding met een selectie die nog niet compleet is, maar in ieder geval in kwantiteit op peil begint te raken. Zaterdag bereikte FC Oss een akkoord met Marcel van der Sloot (links op foto, knuffelend met Dirk Schoofs), die vier jaar geleden vanuit Oss verkaste naar De Graafschap om naam te maken in de eredivisie. Een missie die niet slaagde en via Dordrecht en RBC is de 31-jarige linkspoot weer terug in Oss. “Marcel is met zijn leidinggevende capaciteiten op het veld en zijn scorend vermogen uit vrije trappen een aanwinst voor deze groep. Hij is het beoogde verlengstuk van de technische staf”, aldus Rook.

Een dezer dagen verwacht Rook duidelijkheid omtrent de aanbiedingen die Angelo Simone en Stefan Maletic gedaan zijn. “Het wordt tijd voor een ja of nee, dan kunnen wij eventueel ook verder.” Oss zoekt nog een linksback – waarvoor de 21-jarige Belg Yannick Lodders (ex-Beerschot en Anderlecht) in beeld is – en versterking voor de aanval. “En misschien nog iets voor centraal achterin, afhankelijk van wat Maletic doet. Een ervaring doelman zou ook nog kunnen, hoewel dat geen must is omdat we Richard Arends al hebben. Overhaast doen we niks, want je weet nooit hoe het gaat lopen. Ik refereer even aan Niek Ripson, die hier als een onbekende binnenkwam van NAC 2 en zich razendsnel in de basis speelde. Dat soort spelers kunnen zich nu ook aandienen tussen de jonge jongens die erbij zijn gekomen.”

Be Sociable, Share!