Van West naar Oost

Als RBC Roosendaal de doorstart bij de amateurs had kunnen maken en zich geen betaalde club had aangediend, was Pepijn Veerman zeker voor een jaartje bij RBC gebleven. “Uit respect, omdat ik dankzij deze club in het betaalde voetbal terecht ben gekomen.” De realiteit leert dat RBC inmiddels niet meer bestaat en die BVO zich wel aandiende. De komende twee jaar speelt Veerman (19) voor Helmond Sport.

Hij verhuist binnenkort ook letterlijk richting Oost-Brabant. “Dat is wel zo handig. Ik speel met de gedachte om een studie op te pakken. Iets op economisch vlak. En daarnaast wil ik me goed kunnen focussen op het voetbal. Dat heb ik afgelopen jaar ook gedaan”, zegt Veerman, die in de zomer van 2010 vanuit de A-junioren de stap naar de eerste selectie maakte. “Dat RBC geen beloftenelftal had kende ook voordelen, want het vergrootte voor jeugdspelers met mogelijkheden enerzijds de kans om sneller aan te pikken.”

En dat deed Veerman. Twee goaltjes als oogst voor een aanvaller is niet schokkend, maar toch maakte hij de nodige indruk. “Werklust en snelheid zijn vooralsnog mijn sterkste eigenschappen als voetballer. Het liefst kom ik vanaf de linkerflank. Naar binnen trekken en uithalen. Maar ik heb nog veel punten waaraan ik moet werken. Ik zal aan de bak moeten in Helmond, dat is duidelijk. Net zoals ik voor een basisplaats ga.”

In de periode waarin RBC de doodstrijd voerde, was Veerman met vakantie. “Voor zover ik het kan inschatten, heeft in Roosendaal heel lang de gedachte overheerst dat het uiteindelijk goed zou komen met RBC. Nu het definitief over is, proef ik toch iets van een schok. Ook vanuit de gemeente trouwens. Echt heel erg jammer. Toen ik als 15-jarige werd gehaald door RBC, de club van Roosendaal, was ik hartstikke trots. Persoonlijk vervolg ik nu mijn weg elders, maar ik kan me voorstellen dat het einde van RBC voor veel mensen een enorme impact heeft en nog zal hebben.”

Be Sociable, Share!