Van Boekel (R.) wikt en weegt

Rob v Boekel FC EindhovenTeamgenoten attendeerden hem deze week een beetje dollend op dat ene moment, eind augustus 2011. Rob van Boekel besliste toen de derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven (0-1) met een weergaloze treffer. Those were the days…  Want hoe anders is het deze dagen. Voor Eindhoven én Van Boekel. “Nee, het was geen verrassing dat mijn contract niet verlengd wordt. Twijfelde zelf ook of ik überhaupt door wilde gaan op deze voet.”

Met dat laatste doelt Van Boekel vooral op de rol in de marge. FC Eindhoven, vorig seizoen nog derde in de eindrangschikking, bungelt troosteloos onderaan in de Jupiler League. En Van Boekel (26) ziet het de laatste tijden grotendeels aan vanaf de bank. Tja. Eindhoven heeft zeker een aantal aardige voetballers lopen, maar uiteindelijk blijkt het toch te licht om een rol van betekenis te kunnen spelen. “Zo zou je het globaal kunnen samenvatten, ja. We missen vooral de ervaring, die we een jaar geleden wel hadden.”

Dan is het lastig om jezelf te onderscheiden, ondervond ook Van Boekel. Die overigens nog geen definitief afscheid heeft genomen van het betaalde voetbal. “Mijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior tast momenteel de mogelijkheden af. Ook in België. Ik kijk wel wat er eventueel op mijn pad komt in voetballend opzicht. Anderzijds denk ik ook na over mijn maatschappelijke toekomst in de medische hoek. Heb in dat kader nog een cursus lopen die ik wil afmaken. Kortom, er malen momenteel heel veel gedachten rond in mijn hoofd. De komende periode gebruik ik om alles eens goed op een rijtje te zetten.”

UNA

En natuurlijk proberen tenminste nog iets te maken van het lopende seizoen. “Dat zijn we verplicht aan onze supporters en aan onszelf. Zodat we nog enigszins positief kunnen afsluiten. Een resultaat bij Helmond Sport zou wat dat betreft alvast een aardige start zijn”, aldus Van Boekel, die in totaal vijf seizoenen aan de Aalsterweg voetbalde en voordien in de jeugdopleiding van PSV. Wordt de cirkel dan rond..? “Ehh, ik startte ooit bij UNA, maar het is allemaal nog te pril om over een terugkeer te spreken. Ik sluit UNA niet uit, maar een vanzelfsprekendheid is het niet. De lijnen zijn in ieder geval kort, dus we houden elkaar op de hoogte”, refereert Rob aan vader Tiny, die teamleider is van UNA 1. Mocht Rob straks alsnog besluiten bij UNA te gaan spelen, dan blijft het Van Boekel-gehalte met 2 plus 1 in ieder geval op hetzelfde niveau. Zoals bekend gaf Mark – druk met zijn nieuwe baan – al aan na de zomer in een lager elftal bij UNA te gaan voetballen.

Be Sociable, Share!