Uitzichtloos, of….

foto Marcel Bonte ImageXL

Eigenlijk is Tim Nelemans best wel tevreden met zijn verblijf bij FC Oss. Op dat ene ding na: hij krijgt nauwelijks speeltijd. De spits vroeg de clubleiding van Oss daarom of hij tijdens de huidige transferperiode naar een andere club mag uitkijken. Het antwoord was positief, maar tot dusver bleef concrete interesse achterwege. “Ik weet zeker dat ik mijn goals ga maken, dat heb ik in het verleden bewezen. Maar dan moet ik wel de kans krijgen.”

Bijna drie maanden geleden dacht Nelemans even dat een omslagpunt bereikt was. Als invaller voor de geblesseerde Roy de Ruiter maakte hij bij Cambuur twee doelpunten. “Ik zat in die fase voor mijn gevoel dicht tegen een basisplaats aan. Toen bleek dat Roy er lang uit zou liggen, dacht ik dat dit mijn moment was.” Niet dus, coach Heesen koos voor een ander. “Dan weet je voldoende. Ik ben steeds verder gezakt in de hierarchie. Deze situatie is vrij uitzichtloos. Christopher Bieber is mijn directe concurrentie en je kunt niet zeggen dat hij het niet goed doet. Dus enerzijds begrijp ik de trainer wel, maar dat neemt niet weg dat ik wil spelen.”

Huwelijk

De reglementen maken het de 29-jarige Eindhovenaar vrijwel onmogelijk om per direct bij de topamateurs aan de slag te gaan. Wellicht iets voor volgend seizoen. Zijn contract loopt af en onder de huidige omstandigheden is het niet aannemelijk dat FC Oss verder gaat met Nelemans. “Dat is zo, maar je weet nooit hoe het loopt. In de voetballerij kan alles. Een cliché, maar oh zo waar. Al met al mag je inderdaad stellen dat het huwelijk tussen de trainer van FC Oss en Nelemans nooit echt geslaagd is. Vorig seizoen in de Topklasse ben ik na mijn komst in januari ook een tijdje geblesseerd geweest en het boterde bovendien niet echt met de groep.” Met name de komst van Bieber gooide dit seizoen roet in zijn eten. “Bepaalde zaken heb je zelf in de hand, dat klopt. Maar soms heb je ook een beetje geluk nodig. Ik gok erop dat de markt gedurende de laatste transferweek los komt. Indien niet? Tja… Ik ga mijn contract niet zomaar inleveren, heb ook mijn vaste lasten.”

Be Sociable, Share!