Trendsetter

foto Geert van Erven

Het belletje van Mischa Rook kwam als een verrassing, maar was daarom niet minder aangenaam. Dat zijn inkomstenbron uit drie voetbalpoten ging bestaan, had Charlie van den Ouweland voor zichzelf al besloten. Maar dat die ene zou voortkomen uit het betaald voetbal, dat eigenlijk niet (meer). Het vizier stond al gericht op België en de Topklasse. “FC Oss past perfect in mijn plaatje naast het beachsoccer en mijn eigen bedrijf in voetgolfactiviteiten.”

In de zomer van 2005 leek de frêle technicus Van den Ouweland op weg naar een mooie toekomst op het hoogste niveau in Nederland met zijn transfer van FC Den Bosch naar Roda JC, op dat moment een subtopper. “Helaas is het daar niet gelukt”, vat de in Tilburg woonachtige voetballer de mislukking is één zinnetje samen. In aanleg heeft hij het technische- en tactische vermogen dat nodig is voor de Eredivisie, maar zijn sportieve cv vermeldt louter duels in de eerste divisie. Daar waar het ren- en vliegvoetbal de overhand heeft. RBC was zijn laatste club, hetgeen niet tot een vruchtbare samenwerking leidde. “Het is flauw om nu te zeggen dat ik het zinkende schip op tijd verlaten heb, maar simpel gezegd moest er gewoon brood op de plank komen en ik vond die mogelijkheid in het Nederlands beachsoccer team. Mijn rol bij Oss? Met mijn gedrevenheid, gekoppeld aan inzicht, ben ik door de jaren heen van waarde gebleken in de Jupiler League. En inmiddels is daar dus ook een dosis ervaring bijgekomen. Precies om die redenen heeft FC Oss mij gecontracteerd. Ik ben weer helemaal fit en ga de veelal jonge spelers bij Oss proberen te sturen in een omgeving die voor mij natuurlijk geen geheimen meer heeft.”

Naadloos lijken de diverse activiteiten straks aan te sluiten voor Van den Ouweland (29). “De beachsoccer-competitie loopt van april tot augustus. In de weekeinden zijn er op zaterdag en zondag in de regel geen competitieverplichtingen met Oss. Mijn bedrijf staat op de rit en heb daarin vooral een aansturende rol. En de trainingstijden bij FC Oss vinden in de namiddag plaats. Zoals vroeger ja, op basis van semiprofessionalisme. Daar gaat het op termijn toch naar toe in de Jupiler League, is de verwachting. Ik ben daarin niet de enige, maar waarschijnlijk wel één van de voorlopers.” Wat betreft de combinatie veld-strand is Van den Ouweland wel een trendsetter, omdat hij de eerste profvoetballer wordt die deze disciplines gaat combineren. “Superzwaar, dat mulle zand. Maar wel heel leuk en nuttig tegelijk”, doelt hij op de conditionele en technische aspecten.

Be Sociable, Share!