Terugkeer 2e divisie?

Het amateurvoetbal krijgt van de sectie betaald voetbal van de KNVB tot 1 september de tijd in te stemmen met een verplichte promotieregeling vanuit de topklasse naar de eerste divisie.

De amateurs zijn daar nog steeds geen voorstander van. ‘Het proces gaat te snel voor onze achterban’, luidde vorige week de conclusie van de algemene vergadering amateurvoetbal van de KNVB.’”Teleurstellend”, aldus directeur betaald voetbal Bert van Oostveen maandag. ”Daarom hebben de clubs uit het betaalde voetbal op de voorjaarsvergadering besloten een werkgroep te formeren, die moet onderzoeken of het instellen van een tweede divisie – inclusief promotieplicht – een mogelijk alternatief is.”

De clubs willen het mogelijk maken dat ook tweede elftallen, die nu nog in de beloftencompetitie uitkomen, deelnemen aan de tweede divisie. ”En uiteraard kunnen ook amateurclubs instromen”, zei Van Oostveen. ”In die opzet is het mogelijk dat beloftenteams vanuit de tweede divisie promoveren naar de eerste divisie. Dat is meteen ook het plafond, want de reglementen verbieden het dat een club met twee teams kan uitkomen in de eredivisie.” Bron ANP

Be Sociable, Share!