Terug naar de basis

foto Michel Bodar

Het bewijs is weer geleverd. Een aardige voorbereiding zegt meestal niet zo gek veel over het vervolg in de race waarin de punten wel tellen. “De competitiestart valt tegen”, sprak coach Jan Poortvliet met gevoel voor understatement na de tweede 2-1 nederlaag op rij voor FC Den Bosch. Al was die vrijdag tegen Sparta nog enigszins te billijken, omdat de promotiegeile Rotterdammers over een uitgebalanceerd collectief beschikken.

Iets waarvan bij FC Den Bosch nog niet echt sprake is. Niet voor niets stipte Poortvliet zonder namen te noemen de organisatorische hiaten aan. Samengevat: elke speler van Den Bosch heeft de vrijheid om zich individueel te profileren, maar dat mag niet ten koste gaan van de teamdiscipline. In dat kader zullen dus wat noten gekraakt moeten worden.

Communicatieruis

Terug naar de basis zodoende. Den Bosch moet beter. En kan ook beter. Dat geldt bijvoorbeeld voor centrale verdediger Jelle de Bock. Fouten horen bij voetbal, maar de flater die de Belg beging, mag simpelweg niet. Zeker niet op die plaats. Communicatieruis of niet. De Bock anticipeerde knullig en liet spits Bilate voorkruipen: overtreding, rood en een strafschop. Juist nadat de thuisclub via een fraaie treffer van Tom van Weert op 1-1 was gekomen. Bruno Appels keerde de pingel van Bilate vervolgens knap, maar met de overtalsituatie van Sparta was het nadien wachten op een doelpunt. Dat er dan ook kwam via Slijngard, een juweeltje overigens.

Nul uit twee voor Den Bosch. Blessures voor Tim Hofstede en Wouter de Vogel. Een schorsing voor De Bock. “Wij hadden een iets andere opening verwacht”, somberde Poortvliet. Wie niet?

foto Michel Bodar

Be Sociable, Share!