‘Streep onder verleden’

foto Marcel Bonte ImageXL

Hij had zichzelf eigenlijk al een beetje ingesteld op een leven zonder betaald voetbal. Voor de zekerheid had hij met hoofdklasser Leonidas wel afspraken gemaakt in geval van interesse uit de profsector. Tim Nelemans (30) kent zijn pappenheimers immers. “In proefstages had ik geen trek, maar je weet dat er in de dagen rond het sluiten van de markt nog van alles kan gebeuren.” Inderdaad. In de zoektocht naar de broodnodige spits belandde FC Oss toch weer bij Nelemans.

En dat is opmerkelijk, want in het voorjaar nam Oss afscheid van de Eindhovenaar. “Niet op een vervelende manier, hoor. De leiding is altijd duidelijk geweest naar mij toe en wilde me niet aan het lijntje houden. Ik was inzake verlenging het grootste twijfelpunt. Had een moeizame eerste seizoenshelft, maar toen ik eenmaal een kans kreeg, ben ik niet meer uit het elftal geweest. Niettemin heb ik wel  nagedacht over het feit of je moet terugkeren naar een club waar je al eerder geweest bent. Uiteindelijk heb ik mijn gevoel laten spreken. Ik weet wat ik heb aan FC Oss en de trainer wilde mij er graag bij hebben. En andersom spreekt de voetbalvisie van Anton Janssen mij aan. Dus daarom heb ik een streep onder het verleden gezet”, aldus Nelemans, die mondeling een eenjarig contract overeen kwam met zijn nieuwe oude werkgever.

15

Hij zegt twee weken geleden amateurvoetbalfit te zijn aangesloten bij de selectie van Oss. “Ik heb bij Leonidas de voorbereiding meegedraaid en ook wedstrijden gespeeld. Inmiddels denk ik klaar te zijn voor de Jupiler League. Maar of ik vrijdag tegen Dordrecht speel, is aan de trainer. De eerste indrukken over Janssen bevestigen de verhalen die ik over hem gehoord heb. Hij wil zijn teams laten spelen vanuit de opbouw en daarbij is een spits gewenst die balvast is en meevoetbalt. Ik kan dat invullen, kan een meerwaarde voor het elftal zijn. Het lijkt me duidelijk dat ik niet voor de bank ben gekomen. Er zijn nu nog dertig competitieduels te spelen. Op basis daarvan moet het mogelijk zijn dat ik dit seizoen rond de vijftien doelpunten maak. Dan heb je het als spits van Oss goed gedaan.”

Be Sociable, Share!