Stempel

foto Geert van Erven

De mogelijkheden op een buitenlands avontuur (Cyprus, Australië) inclusief navenante pecunia waren concreet daar volgens Karim Fachtali, maar de 23-jarige aanvaller laat het sportieve aspect vooralsnog prevaleren. “Ik kan de eredivisie aan en dat wil ik bij RKC Waalwijk laten zien. En inderdaad, deze club is vanuit de historie een springplank gebleken naar meer. Zie bijvoorbeeld Derk Boerrigter. Al besef ik dat we als net gepromoveerde club eerst even moeten kijken hoe het gaat lopen.”

Hoe dan ook, zijn overgang van Almere City naar Waalwijk was opmerkelijk. “Almere kende een moeizaam seizoen, dat is duidelijk. Maar op persoonlijk vlak heb ik mijn ontwikkeling doorgezet. Ik wist dat RKC me al een tijdje volgde en het is mooi als dat dan daadwerkelijk uitmondt in een transfer. RKC is een club die bij mij past en dan doel ik in eerste instantie op het type voetbal dat gespeeld wordt. Ik wil voetballen, combineren en dat is wat RKC altijd gedaan heeft.”

Fachtali, 34 goals in 99 profduels, zegt gehaald te zijn voor één van de drie aanvallende posities, ongeachte welke. “In aanleg kom ik vanaf de vleugel het best tot mijn recht, maar ik kan vanuit de beweging ook in het centrum spelen. Het wordt een belangrijk seizoen”, zegt Fachtali, vlak voordat hij op vakantie gaat. Hij tekende in Waalwijk voor één seizoen met een tweejarige optie op een vervolg vanuit de club. “De eredivisie ligt mij. Bij NEC heb ik er destijds aan geroken en ik weet dat het zo is. Je krijgt meer ruimte. In de Jupiler League komt het toch vaak neer op vechtvoetbal.”

Een toepasselijk bruggetje naar een incident dat hem anderhalf jaar geleden zijn plaats in de selectie van FC Oss kostte en hem het stempel van ‘moeilijke jongen’ opleverde. “Ik ben verre van een moeilijke jongen. Bij Oss ben ik toen eenmaal in de fout gegaan door ruzie te maken tijdens de training. Niet goed, maar begaat niet iedereen eens een vergissing? Niettemin zal zoiets me niet weer overkomen. Het gaat erom dat je leert van fouten. Het leek erger dan het in werkelijkheid was. Toch kleeft er vanaf toen een etiket van ‘lastig’ aan me. Echt onzin.” Fachtali is dadelijk van plan zijn stempel te drukken. Maar dus niet dat ene.

Be Sociable, Share!