Sportieve promotie

De luxe van een gespreid bedje heeft Hans de Koning als coach nooit gekend. Ook bij Helmond Sport zal dat niet anders zijn. Dinsdag zette De Koning zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis, waarbij kenbaar werd gemaakt dat van hem verwacht wordt dat hij ‘met beperkte middelen sportief zo hoog mogelijk moet eindigen’. Hoe dan ook, na FC Oss en AGOVV is Helmond Sport toch weer een stap vooruit voor de geboren Rotterdammer. “Maar het zal haast onmogelijk zijn dit fantastische seizoen te overtreffen.”

Zei De Koning (51) met de achterliggende gedachte dat Helmond Sport straks ‘gewoon’ in de Jupiler League uitkomt. Met play-off duels tegen Veendam of Volendam en eventueel daarna Excelsior als opponent lonkt echter de eredivisie. “Het zou heel mooi zijn als op 29 mei blijkt dat alles anders wordt. Maar ook dan zal Helmond Sport geen gekke sprongen maken in financiële zin.” De Helmonders bivakkeren immers in categorie 1, maar volgens De Koning is er wel wat mogelijk. Dinsdag na de ondertekening van het contract zat de coach al samen met het technisch platform om een vervolg te geven aan de invulling van de selectie voor volgend seizoen. Slechts vijf spelers bezitten een doorlopend contract. “Eerst kijken we intern wat we met wie eventueel willen en pas daarna extern. Na vrijdag heb ik nog circa tien dagen verplichtingen bij AGOVV. Indien mogelijk tussendoor en zeker daarna gaat de focus op Helmond. Natuurlijk heb ik al het een en ander in mijn hoofd. We moeten uiteindelijk naar zestien contractspelers en de rest willen we aanvullen met jongens die op amateurbasis komen.”

Unaniem werd De Koning door de betrokkenen gekozen tot nummer één op de kandidatenlijstjes. “Toen ik tien dagen gebeld werd door de voorzitter of ik wilde komen praten, reageerde ook ik enthousiast. En na de diverse gesprekken luidt de conclusie dat wij als leiding helemaal op één lijn zitten.  Het lijkt wel of we voor elkaar geschapen zijn.”

Be Sociable, Share!