Sno(de) plannen

Onderschatting? Voor zover daar al sprake van was, zal dat nu niet meer gebeuren. RKC Waalwijk heeft zich in de eerste weken van het seizoen gemanifesteerd als een ploeg om rekening mee te houden. Een team dat vooruit voetbalt, dat initiatief neemt en bovendien goed staat als het de bal niet heeft. Kortom, daar is aan gewerkt en over nagedacht. Wat te denken van Evander Sno, die ‘zomaar’ kwam binnenwandelen. “Indrukwekkend. Ik heb nooit met een betere voetballer samen gespeeld”, bekende Signourey Bandjar.

De rechtsback van RKC had tegen NAC geen makkelijke avond. Aan zijn kant vonden de tactische steekspelletjes plaats en per saldo was hij de man die vooral veel compensatiemeters maakte met Anthony Lurling als directe opponent en Donny Gorter als ‘vrije’ man daarachter.  Redelijk uitgewoond deed Bandjar (foto) zijn verhaal. “In het begin liet NAC ons voetballen en dat moet je als tegenstander niet doen. Want dat kunnen wij namelijk heel aardig. Met iemand als Sno erbij is dat alleen maar beter geworden. Die heeft power, overzicht en is ook sterk aan de bal.”

‘Voor niemand bang’

Zeven uit vier. Ook Bandjar had begin augustus blind getekend voor die cijfers. Inmiddels is ook bij hem het besef doorgedrongen dat het gemiddelde niveau in de huidige eredivisie niet veel hoger ligt dan dat van RKC. “Is dit het nou?”, herhaalt Bandjar de vraag die hij zichzelf stelde na de eerste wedstrijd tegen Heracles, toen RKC dik de bovenliggende partij was en de kansenverhouding dienovereenkomstig in Waalwijks voordeel uitsloeg. “Zij kwamen twee keer voor onze goal en maakten er twee. Terwijl wij geloof ik iets van achttien doelpogingen hadden.” RKC blijkt een snelle leerling. Het seizoen is natuurlijk nog pril, maar inmiddels leeft bij Bandjar het gevoel dat dit RKC ‘voor niemand bang hoeft te zijn’.

Ondanks de overall minste wedstrijd van de vier tot nu toe. Schoorvoetend gaf ook Rick ten Voorde dat toe. “Vooral na rust dan. In ieder geval persoonlijk liep het wat minder. Dat kan gebeuren”, aldus de huurling van NEC, die na zijn komst vanuit Nijmegen aangenaam verrast was door het voetballende vermogen dat RKC herbergt. “Als we erin slagen voorin scherper te worden in de afronding, zitten er veel meer punten aan te komen.”

Be Sociable, Share!