Smachten

foto Geert van Erven

Vrijdag Telstar thuis, Volendam uit en daarna midweeks voor de beker naar Heerenveen. Dan zit de eerste seizoenshelft erop voor FC Oss. Een eerste gedeelte dat is op te splitsen in twee fases. Waarvan de laatste, in tegenstelling tot het prima begin, niet best is. In resultaat en wat betreft het vertoonde spel. “Ik heb er een hekel aan mezelf achter iets te verschuilen, maar sommige spelers zijn voor ons niet te vervangen”, zegt Dirk Heesen.

“Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen wat het gemis van Marcel van der Sloot voor dit Oss betekent. En vergeet ook Roy de Ruiter niet. Het zijn feiten, maar aan de andere kant heeft het geen zin daar teveel aandacht aan te schenken. Want daar help je de andere spelers ook niet mee. Het is alleen jammer dat we door allerlei personele problemen zijn weggezakt op de ranglijst. Dan krijg je weer die reacties van ‘zie je wel?’ Bewijzen kan ik het niet, maar ik weet haast wel zeker dat wij meer punten hadden behaald als we redelijk compleet waren gebleven.”

Van der Sloot zit tegen Telstar zijn laatste wedstrijd schorsing uit, Sebastian Sumelka begint na zijn rode kaart bij Willem II aan zijn eerste bromduel en op het viertal De Ruiter, Joost Ebergen, Antonio Stankov en Mark Redshaw rekent Heesen op zijn vroegst pas vanaf begin januari. Voor het duel waarin Oss voor het eerst sinds 30 september weer eens een driepunter hoopt te pakken, dubt de coach nog over de invulling van de linksbackpositie. “Ik kan niet zeggen dat het vertrouwen te zeer is aangetast. Het niveau tijdens de trainingen is nog steeds best redelijk, al is de weerstand natuurlijk minder als er zoveel afwezigen zijn. “Als ik mag kiezen, win ik liever van Telstar dan dat wij stunten voor de beker in Heerenveen”, geeft Heesen de hunkering naar competitiepunten aan. “Telstar speelt in een klassiek 4-3-3 systeem, net als onze laatste tegenstanders Den Bosch en Willem II. We hebben die ploeg in kaart. Wat dat aangaat kunnen we niet verrast worden.”

Impact

Vermijdbare uitglijders zoals de laatste weken niettemin gebruikelijk kan Oss zich niet permitteren. “Ik heb uitvoerig met Sumelka gesproken over die rode kaart. Hij moet van ons alvast kort op de man zitten als wij voorin de bal hebben, maar vervolgens niet anticiperen zoals in Tilburg. Eerst wachten op de aanname en dan erin kletsen. Dat wil ik niet hebben. Nee, met Van der Sloot heb ik niet over die rode kaart bij MVV gesproken. Dat is een ander verhaal. Een boete? Hij weet zelf als geen ander dat die bewuste overtreding niet echt handig was.” Om over de impact op het geheel maar te zwijgen.

foto Marcel Bonte ImageXL

Be Sociable, Share!