Schuifmomenten

foto Marcel Bonte Image XL

Los van de drie punten (1-3) was Dirk Heesen vooral te spreken over het initiatief dat de spelers van FC Oss namen bij FC Emmen. “Ze vogelden in het veld  op een gegeven moment zelf uit waar ze het best druk konden zetten. Goed om te zien. Wij hebben niet de beste spelers van de Jupiler League, maar samen zijn ze wel onderweg om een heel goed team te worden. En daar kun je ook ver mee komen.”

“Bovendien”, stelde de coach, “als je straks bij clubs komt waar veel toeschouwers zijn zoals Willem II, Cambuur, Go Ahead en Sparta, kun je de spelers verbaal sowieso nauwelijks bereiken. Dan is het lekker als ze zelf tactische oplossingen kunnen bedenken.” De contouren van het nieuwe FC Oss krijgen steeds meer gestalte. “Het idee wat we hebben is voor iedereen helder. Elke speler moet de bal willen hebben, dat is de basis. En dat vergt bijvoorbeeld veel loopacties zonder bal. Emmen had die intentie ook, maar zij bleken uiteindelijk niet bij machte om dat vol te houden. Mede omdat onze spelers in de gaten hadden waar en wanneer er druk gezet moest worden. De schuifmomenten waren prima verzorgd.”

Bewust heeft Heesen tot volgende week vrijdag geen oefenduel gepland voor zijn team. “Diverse spelers kampen met pijntjes en ik wil geen onnodige risico’s lopen. In alle rust werken we via trainingen toe naar Sparta. Het ziet er naar uit dat vrijwel iedereen dan aan boord is. Hoewel Ryan van Dijk, Antonio Stankov en Mark Redshaw natuurlijk wel wedstrijdritme missen.”

Drive en drang

Laatstgenoemde nieuweling ziet Heesen als één van de twee spitsen. “En Mark zou ook op tien kunnen spelen. Misschien gaan we op termijn toe naar een 4-3-3 systeem. Ja, we zijn klaar. De linksbackplaats is de enige die dunnetjes bezet is, hoewel Dennis Janssen daar nu goed bezig is. We beschikken over een groep met spelers die op meerdere posities kunnen voetballen. Nog belangrijker, en daar is ook op geselecteerd, is dat ze stuk voor stuk een hoge drive hebben. Jongens die de drang hebben zich te bewijzen. Ja, het loopt redelijk volgens plan tot nu toe. Ik weet het, die zevende plaats waar we nu op staan, zegt in deze fase nog niet zo veel. Maar met de progressie die we met zijn allen in korte tijd gerealiseerd hebben, kunnen we zonder meer verder.”

Be Sociable, Share!