Schakelen

foto Geert van Erven

Tijdens de uitlooptraining die de selectie van RKC Waalwijk vrijdag onderging merkte Ruud Brood dat de halve finalewedstrijd bij Ajax (5-1) veel kracht heeft gekost. De knop moet echter snel weer om bij RKC met het duel van zondag bij FC Dordrecht op de rol. “Daar zal een ander team aan de aftrap verschijnen”, verwees de coach ook naar de geschorsten Bandjar, Braber, Ramos en Varela en geblesseerden Schet, Van Hout en Benson. Die laatste viel in de Arena uit met een hamstringblessure.

Brood kijkt met dualistische gevoelens terug op het bekerduel. “Na een moeizaam begin bleken we toch in staat om te kunnen meevoetballen. Die 1-1 van ons was gelukkig, maar even later verdween een vrije trap van Derk Boerrigter (foto) twintig centimeter langs de paal. Had met zomaar 1-2 kunnen staan. Jammer ook dat wij de eerste twee goals te makkelijk weggaven. Over die te korte terugspeelbal waaruit de 2-1 ontstond, hoef ik het verder niet meer te hebben. Dat is een persoonlijke fout die niet mag. Maar ook bij de situatie waaruit de 1-0 viel, stond een onnodig slechte pass van ons aan de basis. En dan is het bij Ajax: steekbal, kassa. Na rust werden de ruimtes te groot en dan moet je met krachten smijten om de schade nog enigszins te beperken.”

Terug naar de realiteit. Brood is het eens met de stelling dat het in twee opzichten wel heel raar moet lopen als zowel RKC als FC Zwolle straks niet staan waar ze nu staan. Dat wil zeggen RKC in de play-offs en Zwolle als kampioen. “Op bepalende momenten hebben we het laten afweten”, weet Brood, die verwacht dat de club het huidige seizoen begrotingtechnisch positief kan afsluiten. “Onder meer door het bekerverhaal. Ik hoop dat een verdere inkrimping van het budget straks achterwege blijft. Ik heb nog een doorlopend contract, maar hoop wel op voldoende sportief perspectief. Derk Boerrigter? Ja, daar zal ongetwijfeld aan getrokken worden, hoewel ook hij tot 2012 vast ligt. Dat wordt toch een beetje de trend, spelers halen uit de Jupiler League. Aan Mertens en Chadli hebben ze gezien dat het kan.”

 

 

Be Sociable, Share!