‘Rustige vogel’ toch nog de zondebok

Tim Hofstede FC Den Bosch

foto FCDBFans.nl

Na zijn tweede gele kaart bij 1-0 ontliep Tim Hofstede achteraf de hoon in de vorm van het sportieve mikpunt, omdat FC Den Bosch het duel met Cambuur ongeschonden over de streep trok en zich kwalificeerde voor de kwartfinale van de KNVB-beker.  Toch is de verdediger de dag nadien onderwerp van gesprek. Aanleiding hiervoor is het gebaar dat hij maakte richting hoofdtribune bij het verlaten van het veld.

Dat eruit ziet als een schietbeweging. “Wat echt niet de bedoeling was. Maar niettemin niet goed te praten, dat weet ik ook wel. Zeker na de laatste weken, waarin de voorbeeldfunctie van de profvoetballer nog sterker benadrukt is”, zegt Hofstede, die tijdens de uitlooptraining van woensdag intern al werd aangesproken op zijn gedrag. “Waarom het gebeurde? Als je vanaf de tribune door iemand zo heftig wordt uitgescholden net nadat je het gevoel hebt dat je wereldje effe is ingestort, ja, dan komt er emotie om de hoek kijken. Ook als je dat eigenlijk helemaal niet wilt. Van nature ben namelijk ik een rustige vogel.”

Hofstede kan er met zijn pet niet bij hoe een supporter in staat is hem voor ‘blinde kutmongool’ uit te maken. “Hij zou toch moeten weten dat ik die kaart niet bewust pakte. Een puur intuïtieve handeling. Achteraf na het bekijken van de beelden had ik die tegenstander niet hoeven vastpakken, maar zoals ik al zei, zoiets gebeurt in een split second. Die supporter zou ook moeten weten dat ik loop te strijden als een malle voor het team en de club. Ook al loopt het dit seizoen niet zoals het zou moeten. Hoe dan ook, zo’n reactie pik ik niet, van niemand.  Als je zoiets roept ben je voor mij geen echte supporter.”

Onomstreden

Hofstede weet dat hij nu vermoedelijk eventjes de kop van Jut zal zijn. “Het zijn niet mijn weken, zeg maar”, refereert de Bavelaar aan de matige competitiecampagne van FC Den Bosch tot dusver en met name het feit dat hij vrijdag voor het eerst sinds zijn komst twee jaar geleden geen basisplaats kreeg toebedeeld. “Dat doet zeer als je al die tijd min of meer onomstreden bent geweest.” Het volgende doemscenario heeft hij nu al in zijn hoofd zitten. “Ik weet niet zeker of ik nu geschorst wordt voor de kwartfinale. Maar je zult dadelijk zien dat wij dan NAC treffen en ik er niet bij kan zijn. Echt flippen”, aldus de voormalige speler van de Bredanaars, die de huidige periode maar probeert te zien als een leerfase.

“Als het draait fiets je als het ware als vanzelf door het leven, dan is het allemaal niet zo moeilijk. Misschien kan ik dit alles voor mij persoonlijk maar beter zien als een soort van prikkel die ik nodig had om straks een stap extra in mijn ontwikkeling te kunnen maken.  Want hoe je het ook wendt of keert, het seizoen is natuurlijk nog niet verloren. Hoewel dit bekersucces op zich al fantastisch is. Maar ook in de competitie kunnen we ons nog herstellen. Het is nu een verhaal van ups en downs. We hebben bijvoorbeeld nog geen wedstrijd gelijk gespeeld. Dat zegt in dat verband ook al iets. We hebben na het vertrek van een aantal specifieke spelers blijkbaar tijd nodig.” En in ieder geval geen grof scheldende fans.

Be Sociable, Share!