Rust 0-0, game on

foto Geert van Erven

Willem II lijkt licht in het voordeel na de eerste wedstrijd om promotie naar de eredivisie. Het bleef in de uitverkochte (!) Bossche Vliert namelijk 0-0. Met de wind in de rug (want thuis in het vermoedelijk eveneens uitverkochte Koning Willem II-stadion ) gaat zondag voor de Tilburgers de denkbeeldige tweede helft van start. Maar met in het achterhoofd de wetenschap dat een goal van FC Den Bosch beslissend kan zijn…

Fons Groenendijk speculeerde in dat kader alvast op een herhaling van het ‘Graafschap-scenario’. Zondag bleek één treffer immers voldoende en waarom zou dat bij zijn voormalige werkgever niet weer kunnen, dacht de coach hardop. Inderdaad, met een maar. Dit Willem II heeft meer in huis dan De Graafschap en dan met name in aanvallend opzicht. Joey Brock speelde echt niet beroerd, maar had het niettemin lastig tegen Virgil Misidjan, de 18-jarige wervelwind op rechts en gezien zijn doorgroeimogelijkheden à la El Hamdaoui en Dembele een soort van levensverzekering voor Willem II.

Een speler met die mate van dreiging heeft Den Bosch niet. Hoewel Ronnie Reniers ook tegen zijn oude club een prima pot voetbalde. Door bijtertje Ricardo Ippel aan Paco van Moorsel te koppelen slaagde coach Jurgen Streppel er redelijk in de angel uit het Bossche aanvalsspel te halen. En omdat net als bij Willem II ook bij de Bossche voetballers dat clean sheet nadrukkelijk meewoog, mondde het Midden Brabants onderonsje uit in een duel van de (schaarse) momentjes. Van het ene balletje dat goed moest vallen.

Oogst vergelijkbaar

David Meul kreeg nog net een handje achter een kopbal van Jeffrey Buitenhuis, waarna de lat definitief redding bracht. De Tilburgse doelman bokste voorts een vrije schop van Danny Verbeek uit de bovenhoek en daarmee was de Bossche koek wel een beetje op. Aan de overzijde was de oogst vergelijkbaar. “Ik vond Willem II soms iets slimmer, iets rijper”, gaf Groenendijk toe. Begrijpelijk ook, want in de vergelijking tussen beide clubs is Willem II de grotere broer met de ruimere financiële armslag en dito selectiemogelijkheden. Maar dat is geen winstgarantie. Weet De Graafschap inmiddels en weet ook Willem II. Game on.

foto Geert van Erven

Be Sociable, Share!