RBC huilt, FC Den Bosch lacht

De KNVB heeft zowel RBC Roosendaal als FC Dordrecht vanwege problemen met de financiële huishouding definitief drie punten in mindering gebracht. RBC zakt daardoor naar de laatste plaats in de Jupiler League, een plek die degradatie naar de Topklasse betekent. Voor Dordt heeft de straf ook gevolgen, want de achtste plaats wordt zo goed als onbereikbaar. En die stek geeft recht op deelname aan de play-offs. Omdat nummer negen MVV al een periodetitel heeft, is FC Den Bosch nu op basis van het aanzienlijk betere doelsaldo nagenoeg zeker van de promotieduels.

Voor RBC is deze beslissing niet per se noodlottig. De achterstand op Almere City bedraagt nu twee punten, maar RBC kan betere doelcijfers overleggen. Saillant: vrijdag ontvangt Den Bosch Almere en is RBC gastheer van Dordrecht. Overigens zou ook Fortuna – thuis tegen titelkandidaat RKC Waalwijk – nog kunnen degraderen. Bij het eventueel ‘omvallen’ van RBC gloort overigens sportief perspectief voor de deelnemers aan de nacompetitie uit de Top- en hoofdklasse, omdat er in dat geval een extra plaats in de Topklasse beschikbaar komt.

UPDATE1 : FC Dordrecht heeft een kort geding aangespannen tegen de voetbalbond naar aanleiding van de puntenaftrek. De zaak dient vrijdag, een paar uur voor de aftrap in Roosendaal…..

UPDATE2: FC Dordrecht heeft het kort geding verloren en de puntenaftrek blijft staan.

Be Sociable, Share!