Quekel maakt nu ook mooie goals

foto Geert van Erven

Erik Quekel vindt niet dat hij tegen Willem II één van zijn beste wedstrijden ooit speelde. “Daarvoor ben ik te weinig aan de bal geweest. Het was wel een wedstrijd waaraan ik een heel goed gevoel overhield”, zegt de Osse spits van Helmond Sport met een verwijzing naar zijn drie doelpunten, een unicum in zijn profloopbaan tot nu toe.

De (onzuivere) hattrick van Quekel was niet goed genoeg voor de winst. “De 3-3 was op zich niet onterecht. In de eerste helft hadden wij verder afstand kunnen en misschien wel moeten nemen, maar daarna vond ik Willem II sterker. Hoewel zij maar weinig konden afdwingen. Nee, Willem II viel me niet mee. Laten we het erop houden dat er met name aanvallend veel mogelijk is tegen ze. In ieder geval niet minder dan tegen elke andere ploeg uit de Jupiler League.”

Een volmondig ja volgt als Quekel gevraagd wordt of Helmond Sport de play-offs gaat halen. “Voor de winterstop hebben we – deels door een aantal afwezigen – een matige reeks gehad. Nu we nagenoeg iedereen weer aan boord hebben, kunnen wij met Helmond Sport van onze eigen kracht uitgaan en van elke tegenstander winnen”, aldus de aanvaller die tot dusver tien competitiegoals scoorde. “In, uit mijn hoofd, 16 of 17 wedstrijden, dat is een aardig gemiddelde.”

Transfer

Stiekem hoopt Quekel (in april 25) komende zomer ondanks een doorlopend contract op een transfer. “Ik ben weer topfit, geen twijfels. Dat ik vorig jaar met Zwolle om tafel zat, is een bewijs dat ik toen al op de weg terug was. Nominatie voor doelpunt van het jaar? Ha, nou zo’n bal als tegen Willem II is natuurlijk nooit verkeerd voor je cv”, refereert hij aan de geweldige lob over grote afstand waarmee hij doelman Meul verraste. “Ik loer steeds vaker op deze momenten. Als je er namelijk goed op let, zie je keepers best vaak ver voor hun doel staan. Vroeger maakte ik vooral lelijke doelpunten. Intikkers en rebounds. Maar tegen MVV had ik laatst een mooie en ja, deze mocht er ook zijn. Nu is het nog even nagenieten, maar vrijdag tegen Telstar beginnen we gewoon weer op nul. Als we dan geen resultaat halen is de glans van die wedstrijd in Tilburg alweer verbleekt.”

Be Sociable, Share!