Punt

foto Geert van Erven

‘Gertjan, neem je rotzooi mee!’ Vanaf de tribune zag je Verbeek in een split second reageren en denken: hoor ik dat nou goed? Ja, hij hoorde het goed. Willem II was toch de ploeg die labiel was? En Willem II was toch die club waarvoor hij nooit zou willen werken, juist omdat men daar niet netjes met mensen omging? Zijn AZ stond toch vierde en daarmee bovenmaats presterend? ‘Ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom?’, zou één van zijn voorgangers in Alkmaar gezegd kunnen hebben.

Dat zei Verbeek niet. Verbeek zei dus wel wat tegen de websitemedewerker van AZ die de voorbeschouwing maakte op het duel bij Willem II. Nou en? Hij ventileerde zijn mening en in dit land waar alles en iedereen een mening heeft – en vaak veel ongenuanceerder – , waren Verbeek’s uitspraken toch niet zo schokkend?  Willem II is dit seizoen toch geen stabiele ploeg gebleken? Voor verstokte fans misschien niet leuk om te horen, laat staan te accepteren, maar diep in hun hart zullen ook zij beter weten. Daarnaast, Verbeek is niet het type trainer dat bij Willem II past en daarom zal de club hem nooit benaderen. Punt. De eigenzinnige man – ook dat is geoorloofd – met bier bekogelen is niet sterk. Het optreden van Verbeek tijdens de persconferentie was sterker. Hij gaf gewoon toe dat Willem II in deze wedstrijd op alle fronten beter was. Zo is hij dan ook weer. Net zoals hij geen spaan heel liet van Moreno na diens schandalige tackle en rode kaart. Voor de camera van de NOS stelde Verbeek dat zijn woorden opgeblazen waren en de ophef in Tilburg overtrokken. En triest dat de spelers van Willem II daaruit inspiratie meenden te moeten halen. “Dan hoop ik dat Willem II degradeert.” Acht of negen van de tien zouden het denken, Verbeek zegt het. Punt.

‘Een punt voor zowel VVV als Heerenveen en daar schieten beide partijen niets mee op.’ De dienstdoende verslaggever van de NOS had blijkbaar even geen betere afsluitende teksten beschikbaar. Want ondanks dat VVV in blessuretijd de 2-1 nog weg gaf, schiet Venlo natuurlijk heel veel op met dat ene puntje. In feite was dat punt waar VVV dus niets aan zou hebben, de definitieve duw richting Jupiler League voor Willem II. Of hebben de Tilburgers zondag bij FC Twente een nog grotere stunt in petto dan zaterdag tegen AZ?

Kil geconstateerd is dat de slotconclusie na een bizar avondje degradatievoetbal. Willem II moet in Enschede minimaal gelijk spelen, anders is het definitief over en sluiten. Twee uur na de fraaie 2-1 zege met alle euforie van dien is Willem II weer keihard terug op aarde gezet. En dat terwijl de ploeg volgens Andreas Lasnik voor de eerste keer dit seizoen een volle wedstrijd lang gedisciplineerd en geconcentreerd had gespeeld. Op het slippertje van Marlon Pereira na, dat de 1-1 opleverde. “Wat ben ik ongelooflijk blij dat deze fout geen gevolgen heeft gehad”, bekende hij en in één adem vroeg Pereira zich hardop af waarom Willem II ook bij Twente niet voor een verrassing kan zorgen. Het duel tussen VVV en Heerenveen was toen nog maar net begonnen. De teksten van Verbeek en de kopieeractie van de medische stafleden Henri en Raymond als antwoord daarop waren het zetje dat Willem II blijkbaar nodig had. Met argusogen volgt Tilburg de komende dagen de berichtgevingen vanuit Tukkerland…

Be Sociable, Share!