Prima huwelijk

foto Geert van Erven

Zijn naam waart rond in kringen van Oranje en dat is nooit een verkeerd teken. “Zo zie ik dat ook. Als een soort bevestiging dat je al een tijd op een constant niveau presteert. Ook als ik straks eventueel niet geselecteerd zou worden.” Jelle ten Rouwelaar zit goed in zijn vel. Ondanks de pecuniamisère in en rondom de club en ondanks de sportieve dip waarin NAC Breda verzeild is geraakt. “Doemdenken heeft geen zin. Wij als spelersgroep van NAC moeten nu simpelweg denken aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Die moet zaterdag drie punten opleveren.”

Ooit werd de doelman van NAC in zijn Eindhovense dienstjaren bij PSV ‘Ten Onbetrouwelaar’ genoemd, maar dat stadium is de Fries allang gepasseerd. Gepokt en gemazeld is hij inmiddels, mede dankzij keeperstrainer Arno van Zwam. “Wij als gezin wonen hier ontzettend fijn. Ja, je mag wel spreken van een prima huwelijk tussen NAC en Ten Rouwelaar. Ook nu het allemaal wat minder gaat. Maar aan de andere kant, sinds ik hier ben, is het eigenlijk nooit echt rustig geweest. Dat is ook een beetje de charme van NAC, vind ik. Het leeft en het bruist. Al besef ik dat die financiële toestanden nu heftig zijn. Natuurlijk praten wij daar als spelers onderling over. Constant eigenlijk. Logisch, want wij zijn werknemers. Indirect zullen die perikelen ongetwijfeld van invloed zijn op de prestaties. Wat mezelf betreft mag ik wel stellen dat ik me goed kan afsluiten voor randzaken. Als dat fluitje gaat, ben ik honderd procent gefocust op dat ene doel: winnen.”

Vooruitkijken is goed volgens de keeper, maar ook weer niet te ver. Dus het rijtje Den Haag (thuis), Twente (uit), Feyenoord (uit) en Groningen (thuis) zegt Ten Rouwelaar niet zoveel. “Ik ga me nu toch niet bezig houden met ons programma van de komende vier duels? Wij hebben bewezen dat we het iedereen lastig kunnen maken. Zie Twente, zie PSV. Dat gegeven moeten we als uitgangspunt meenemen. Dat het beter moet, stukken beter zelfs, dat realiseren wij ons als spelers maar al te goed. Nu zijn we even niet het NAC waar NAC om bekend staat. ” Hij is bereid alle kanten op te kijken, maar niet naar beneden. “Dat het lastig wordt om de play-offs te halen is duidelijk, maar wij gaan hoe dan ook onze punten nog pakken. Dus die rode streep is geen thema voor mij.”

Be Sociable, Share!