Pretuitslagen

foto Marcel Bonte ImageXL

3-1, 3-4, 1-0, 5-3, 4-4 en 3-3. Eén ding staat vast:  saai is het nooit bij FC Oss. De eerste zes thuisduels van het seizoen leverden in totaal 34 doelpunten (19-15) op, bijna zes treffers per duel. “Rare uitslagen, ja. Maar die zijn alleen leuk als die ook resultaat brengen”, zei coach Dirk Heesen. “Ik win liever met 1-0 dan met 4-3”, verzekerde Angelo Simone na de remise tegen FC Dordrecht.

De rechtsback van de Ossenaren was not amused met het gelijk spel. “De slechtste wedstrijd van het seizoen. En hoe onterecht dat misschien ook was geweest, deze hadden we natuurlijk moeten winnen”, doelde Simone op de 3-2 voorsprong die Oss tegen tien spelers van Dordt toch nog verspeelde. Een leidende positie die de thuisclub op basis van het veldspel niet verdiende. “Ik kon mijn ogen niet geloven”, sprak Theo Bos na afloop refererend aan de 2-0 die na een dik halfuur op het bord stond. “Deze kun je winnen, deze moet je winnen”, herhaalde de coach van Dordrecht zijn pauzewoorden.

Simone: “Deze moesten we hoe dan ook winnen, dat hadden we ook afgesproken. De volgende wedstrijd is uit bij MVV.” Met andere woorden: de twee extra punten tegen Dordrecht dienden alvast als buffertje. Om de neerwaartse lijn in de prestatiecurve van de laatste maand wat minder heftig te maken en eveneens met het oog op de ontmoetingen met FC Den Bosch en Willem II daarna. “Ik rekende op een relaxt weekje, maar dat kunnen we nu vergeten.”

Volwassen

Zeker voor de neutrale kijker is het smullen in Oss met die knotsgekke wedstrijdontwikkelingen. “Weet je hoeveel energie dat kost om die vracht aan tegengoals telkens te compenseren?” Dus nee, Simone is niet zo gecharmeerd van die pretuitslagen. “De trainer zei net in de kleedkamer dat we blijkbaar nog niet zo ver zijn als we vooraf dachten. Helaas heeft hij gelijk. De start van de competitie was prima, althans wat punten betreft. Met twee uit vier is die nu aan het verbleken. Oss zal meer volwassen moeten voetballen.” Maar was het niet Heesen zelf die constateerde dat zijn ploeg het vermogen niet heeft om de boel op slot te gooien? Of, in jargons, om een wedstrijd dood te maken? Juist omdat daar bewust niet op is geselecteerd. Want als Marcel van der Sloot die strafschop bij 3-3 gewoon had binnen geschoten en/of Bieber in die fase een megakans had verzilverd, zou dan vanuit het Osse kamp over die drie tegendoelpunten gesproken zijn?

foto Marcel Bonte Image XL

Be Sociable, Share!