Pfffffffffffff

foto Henk van Esch

Hoe povertjes het spel ook was, toch had FC Den Bosch het duel met Telstar (0-1) winnend kunnen afsluiten. Moeten afsluiten. Maar ja, als de ballen vanaf een paar meter afstand al niet meer worden binnen geschoten. Op een gegeven moment is één aanval zelfs drie keer op een rij… En als de verdediging vervolgens ook nog gaat prutsen.

Dan vraag je erom. Zo simpel is dat. Als per saldo slechts twee spelers (Benjamin van den Broek en Moreno Rutten en okay, plus de ingevallen doelman Bruno Appels) bij het opmaken van de balans een voldoende scoren is dat domweg niet toereikend. Intrinsiek hoort FC Den Bosch vermoedelijk niet op de plaats te staan waar het zich nu bevindt. Vinden ze op de eerste plaats sowieso zelf. Als de potentie van de spelers wordt afgezet tegen die van het gros der concurrenten is dat misschien ook zo. Maar wellicht is dat juist het probleem. Dat die wetenschap in de hoofden van de betrokkenen – en dan met name van de voetballers – al dan niet bewust maar in ieder geval contraproductief zijn werk aan het doen is.

Tegen de doorsnee ploeg die Telstar was viel op de arbeidsethos niet eens zo heel veel aan te merken. Op de uitvoering des te meer. Met Joey Brock als lichtend voorbeeld. Van hoe het niet moet. Het leek wel of de linksback dacht dat hij met een privébal aan het voetballen was. Bij nagenoeg elk balcontact voelde Brock zich geroepen om daar iets heel belangrijks mee te doen. Wat dus totaal verkeerd uitpakte en legio balverlies tot gevolg had. Inclusief onrust bij de rest van de ploeg.

Kassa

Het gaat te ver om daar de uiteindelijk beslissende treffer en andere misperen aan toe te schrijven. Want zoals centrumverdediger Tim Hofstede én doelman Kevin Begois in de fout gingen, had ook iets van een deja vu. Non-communicatie, halfslachtigheid: kassa.  Zoals ook de rode prent die Hofstede meteen na rust voorgeschoteld kreeg herinneringen opriep aan momenten in eerdere duels dit seizoen.  Met een mengelmoes van ongeconcentreerdheid en onhandigheid als grondslag. Onbedoeld strooide Marcel Keizer na afloop wat extra zout. De coach van Telstar zei dat zijn ploeg een stuk minder gevoetbald had in vergelijking tot andere duels van de laatste tijd. Ook dat nog ….

Be Sociable, Share!