‘Perfecte tussenstap’

Marc Brys wilde hem eigenlijk al meenemen naar zijn toen nieuwe club. Jan Poortvliet, collega van de Belg en eveneens ex-trainer van FC Den Bosch sprak ook lovende woorden over de speler met wie beide coaches werkten bij FC Eindhoven. “Zelf had ik Bart van Brakel ook al een tijdje op de korrel en ben blij dat wij hem eindelijk hebben kunnen halen. Daar gaan wij veel plezier aan beleven, let maar op”, doet manager voetbalzaken Fred van der Hoorn geen poging om zijn enthousiasme te beteugelen.

FC Den Bosch bereikte overeenstemming met de transfervrije Bart van Brakel over een contract dat de 23-jarige middenvelder aan die club bindt tot de zomer van 2013. “Ik heb met NEC vier keer in de eredivisie gespeeld en die smaak is blijven hangen. Ik was erg teleurgesteld toen NEC mijn contract destijds niet verlengde. De leiding vond dat ik niet klaar was voor de eredivisie. Bij Eindhoven heb ik de draad weer opgepakt en ben daar gegroeid tot de voetballer die ik nu ben. Ik denk dat ik het vermogen heb om het spel te lezen en ben daarnaast volwassen geworden. Van nature denk ik in balbezit. Ik houd van voetballende ploegen en Den Bosch is zo’n offensief ingesteld elftal. In een dergelijke omgeving kom ik het best tot mijn recht.”

Dus ja, Van Brakel vindt dat hij promotie heeft gemaakt. “Er was ook interesse van andere clubs, maar Den Bosch sprak me het meest aan. Ik kan me vinden in de visie van deze club. Aanvallend voetbal spelen en gaan voor een plaats in de eredivisie. Okay, dat is de laatste jaren misschien iets minder gelukt, maar de intenties zijn er wel degelijk. De hoop op een rentree in de eredivisie heb ik nog steeds niet opgegeven. FC Den Bosch zie ik in dit verhaal als een perfecte tussenstap. Over een paar weken staat inderdaad Den Bosch tegen Eindhoven op het programma. Ik kijk daar nu al naar uit. Mooi toch, tegen je nieuwe clubje spelen en proberen alvast een goed indruk achter te laten bij de Bossche supporters?”

 

 

Be Sociable, Share!