Pa weet wat goed is voor hem

foto Geert van Erven

De prestaties van Telstar houden geen gelijke tred met de ontwikkeling die ‘Bosschenaar’ Kevin Brands doormaakt. Reeds in de winterstop lagen er mogelijkheden op een transfer, maar Marcel Brands achtte het niet raadzaam overhaast een beslissing te nemen. “Sinds twee jaar is mijn vader ook mijn zaakwaarnemer. Vermoedelijk pas na dit seizoen kijken we welke optie de beste is voor mij”, sprak junior na de 3-0 nederlaag bij FC Den Bosch.

Telstar zal dat niet zijn. “Het liefst voetbal ik in de eredivisie, maar niet ten koste van alles. Ik bedoel, het plaatje moet kloppen”, doelt Brands op bijvoorbeeld de reële kans op speelminuten. De technisch directeur van PSV kan volgens Kevin wel inschatten welke club bij hem past. “Hij ziet vrijwel elke wedstrijd van mij. Hij zal me dadelijk wel bellen als ik in de bus zit. Ja, hij is kritisch, maar dat moet ook. Aan alleen maar schouderklopjes heb ik niets”, zegt Brands, dit seizoen goed voor acht goals en een handvol assists.

Geen slechte statistieken voor een speler van en met name bij Telstar. “In feite spelen we nergens meer om. Toch willen we nog een paar wedstrijdjes winnen. Gewoon, voor het gevoel. Nee, tegen Den Bosch was niks te halen voor ons. Zeker niet na die fout van onze keeper bij de eerste goal en de rode kaart net na rust. Vanaf toen hebben we vooral geprobeerd de schade te beperken.” Dus nee, het beste van Kevin Brands kreeg familie en vrienden op de tribune deze avond niet te zien in ‘zijn en hun’ Den Bosch.

Verbeek

Van Danny Verbeek ook niet, maar dat had andere redenen. De linkspoot had na zijn blessure amper trainingsuren in de benen. Scoorde niettemin weer een goaltje, maar na ruim een uur ging de pijp langzaam leeg. Nol de Ruiter, scout van FC Utrecht, had na vijf kwartier (meer dan) genoeg gezien. Of niet meer dan hij al wist. Dat Verbeek een interessante speler is, die ook gevolgd wordt door clubs als AZ en NAC. De voetballer in kwestie, contractueel nog tot de zomer van 2013 aan Den Bosch verbonden, reageerde voor de camera nuchter op de belangstelling. “Ik moet de komende weken gas geven en mijn dingen doen op het veld. De rest is nu niet aan mij.”

Be Sociable, Share!