Den Bosch op puntenjacht

foto Geert van Erven

Met een nieuwe doelman tussen de palen, maar zonder de topscorer gaat FC Den Bosch vrijdagavond in Waalwijk tegen RKC op zoek naar eindelijk weer eens een overwinning. De laatste Bossche driepunter dateert van eind oktober. “We willen de nacompetitie halen, dus het moet snel omslaan”, weet coach Fons Groenendijk.

Het vertrek van spits John Verhoek gaat FC Den Bosch binnen eigen gelederen oplossen. “Een sportieve aderlating, maar ik begrijp de situatie van de club. Wil meedenken over het voortbestaan van deze club. Iedere euro is belangrijk. Met Vorthoren, Van Weert en Bakx zie ik wat betreft de spitspositie wel mogelijkheden”, vindt Groenendijk. Het fikse aantal tegendoelpunten uit standaardsituaties denkt de Bossche leiding te reduceren met een andere keeper. “Het is zeker niet zo dat Brahim Zaari persoonlijk verantwoordelijk is gesteld. Maar wij als staf denken dat het beter is hem een tijdje uit de wind te houden. Hoe hij omging met die mededeling? Brahim was natuurlijk niet blij, maar met dit soort zaken moet hij leren omgaan. Het is tenslotte topsport.” Wesley de Ruiter, overgekomen van FC Utrecht, staat in Waalwijk dus op doel. “Hij is al 25 en heeft ervaring op eredivisieniveau. Een grote vent, die in allerlei vertegenwoordigende selecties speelde.”

Ondanks alles vindt Groenendijk dat FC Den Bosch beter kan dan de stand op de ranglijst momenteel aangeeft. “Van al die gelijke spelen zit er voor mijn gevoel maar één duel tussen waarin ik blij was met een punt. Dat zegt natuurlijk genoeg. We hebben heel aardige wedstrijden gevoetbald, maar uiteindelijk moet zich dat wel vertalen in resultaten.” Desgevraagd zegt de coach nog niets gehoord te hebben omtrent zijn eventuele contractverlenging. “Maar daar lig ik niet wakker van, hoor. FC Den Bosch is een leuke club, absoluut. En als ze verder willen met me, hoor ik dat graag.”

In RKC treft Den Bosch niet de makkelijkste tegenstander om de impasse te doorbreken. “RKC is in mijn ogen de belangrijkste achtervolger van Zwolle en ik zie ze straks ook dichterbij komen. Een ervaren en goede ploeg. Dat neemt niet weg dat wij ze op zeker een wedstrijd gaan geven.”

Be Sociable, Share!