‘Op toppen van mijn tenen’

foto Marcel Bonte ImageXL

Vermoedelijk pas in 2013 zal hij weer in actie kunnen komen voor FC Oss, maar toch was Ruud van den Dungen opgelucht na het vernemen van de diagnose. “We vreesden voor een kruisband, maar het bleek dat de mediale band van mijn rechterknie is ingescheurd. Vervelend, maar altijd beter dan letsel aan een kruisband”, stelt de middenvelder, die sinds zijn overgang van De Valk sowieso al opvallend vaak de pineut was met fysieke malheur.

Ziekte, een lichte hersenschudding en nu dit dus. “Terwijl ik bij De Valk vorig jaar alles gespeeld heb. Kan toeval zijn, maar ik vermoed dat het toch te maken heeft met de maximale belasting. Op zich is het best aardig gegaan tot nu toe, zeker als je beseft waar je vandaan komt. Maar ik moet wel op de toppen van mijn tenen lopen om het allemaal bij te benen”, vat Van den Dungen zijn eerste maanden in het betaalde voetbal in alle eerlijkheid samen.

Probleem

Met clubfysiotherapeut Rob den Dikken werkt hij momenteel aan zijn herstel. “Daardoor ben ik eigenlijk alleen op de club als ik bij Rob ben geweest. Ja, ik heb het wel naar mijn zin bij FC Oss. Al is de sfeer natuurlijk altijd beter als je resultaten haalt. Hoewel een punt bij De Graafschap okay is, krijgen we de laatste tijd vooral te makkelijk goals tegen. Maar ik denk echt dat wij voldoende kwaliteit hebben om naar boven te klimmen op de ranglijst”, beweert Van den Dungen, die vanaf 10 augustus in 7 duels in actie kwam en zijn eerste goaltje alvast meepikte. “Ik richt me nu op de herstart in januari. Mijn conditie? Dat is het nog het minste probleem”, doelt de topscorer (24 treffers) van de zuidelijke hoofdklasse in 2011-2012 met name op het feit dat zijn basisplaats mogelijk in het gedrang komt. Opgestaan is immers plaats vergaan.

Be Sociable, Share!