Onzekere zekerheid

foto FC Dordrecht

Bart van Hintum uit Oss voelt zich goed bij FC Dordrecht. Het is overdreven om te concluderen dat de linkspoot na zijn overgang van het gedegradeerde FC Oss naar de Schapenkoppen in een andere wereld terecht is gekomen. Maar verschillen zijn er wel degelijk volgens de verdediger. “Op voetbalgebied gaat het allemaal net wat sneller en organisatorisch zit het in Dordt beter in elkaar.” Of zijn verblijf bij de eerstedivisionist wordt verlengd is nog de vraag. “Mijn contract loopt af, ik hoop op een nieuwe aanbieding. Of op een bod van een andere club.”

Een terugkeer naar FC Oss acht Van Hintum zo goed als uitgesloten. “Je weet natuurlijk nooit helemaal zeker hoe het loopt, maar ik wil vooruit.” Wat er ook gebeurt, Van Hintum zal altijd een speciaal plaatsje reserveren voor zijn voormalige club. “Dat is haast een automatisme. Ik woon in Oss dus ik word regelmatig aangesproken door mensen van de club en supporters. Zoals het ook vanzelfsprekend is dat ik altijd zo snel als mogelijk wil weten wat FC Oss gedaan heeft. Als het kan, pik ik de thuiswedstrijden mee. Eerlijk gezegd vind ik daar meestal niets aan, maar dat ligt vooral aan de tegenstanders. Die graven zich in en willen alleen tegenhouden. Echt wel dat er een verschil in kwaliteit is tussen de Jupiler League en de Topklasse!”

Van Hintum heeft ook een verschil in voetbalbeleving geconstateerd tussen Oss en Dordrecht. “Als wij goed presteren, merk je dat in de toeschouwersaantallen. In Oss maakt dat niet veel uit. Een drama. Hoe dat komt? Haat en nijd tussen de Osse clubs onderling”, weet de man met de stalen linker. Zondag tegen RKC Waalwijk trapte Van Hintum zijn alweer vijfde goal van het seizoen binnen. “Jammer dat we het in de slotfase toch nog weggaven. Onnodig ook, RKC miste een flink aantal basisspelers. We hebben een ideale gelegenheid laten liggen om aansluiting te houden met de play-off plaatsen.” Genoeg stof dus om met Erik Quekel te bespreken tijdens de gezamenlijke autoritten van deze week. De spits uit Oss tekende afgelopen zomer ook bij Dordrecht en reist samen met Van Hintum. “Erik doet het goed na zijn zware blessure. Hij heeft er al zeven in liggen. Knap.” Of de voetballers ook na de zomerstop kunnen carpoolen is echter ongewis. Dordrecht kan de eenzijdige optie in het contract met Quekel voor 1 april lichten, waardoor hij automatisch voor nog één jaar aan de club van technisch manager Marco Boogers verbonden is. Die onzekere zekerheid heeft Van Hintum zelf nog niet.

 

 

Be Sociable, Share!