Onderbuikgevoelens

foto Geert van Erven

Je zou er primitieve gevoelens vanuit de onderbuik kunnen krijgen. Zijn woede was (weer) begrijpelijk. Arjan Swinkels weerde in het duel bij FC Groningen een doelpoging van Enevoldsen af met zijn onderbuik. Met de armen achter zijn lichaam. Daardoor bleef de 3-1 gehandhaafd, waardoor Willem II met een man meer nog iets van de wedstrijd had kunnen maken. Swinkels en Willem II konden die gedachte letterlijk op hun (onder)buik schrijven. Arbiter Kevin Blom stuurde de aanvoerder met rood weg wegens hands. Penalty Groningen, 4-1 en einde verhaal, dat uiteindelijk in 7-1 eindigde met nog een extra rode prent voor debutant Pressel.

“Dit is na VVV al de tweede keer dit seizoen. En die kaart werd toen geseponeerd, net zoals deze dadelijk ook. Ik denk dat die man mij niet moet. Anders kan ik het ook niet verklaren”, spuwde Swinkels zijn gal voor het grote publiek. “Die bal kwam in  mijn kruis. Het publiek moest lachen en toen ik me omdraaide zag ik ook waarom. Ik ben echt zwaar over de zeik. Zo gigantisch onterecht.” Swinkels trapte na het verlaten van het veld uit kwaadheid bijna een deur uit de sponning. Blom gaf zijn fout  na afloop voor het oog van televisiekijkend Nederland toe. Hij had ook geen andere keus, want de beelden spraken voor zich.

‘Swinkels-Kevin Blom 2-0. Ongelooflijk!’, twitterde Mario van der Ende. ‘Terecht overwinning voor Groningen’, zette Evgeniy Levchenko op twitter. ‘Maar Kevin, hoe kun je zo’n fout maken? Vernederd maar nooit gebroken’.

Be Sociable, Share!