Omschakelen

“Dat kun je wel stellen, ja”, antwoordt Kevin Huijsman op de vraag of zijn hele leven tot nu toe in het teken van het voetbal heeft gestaan. Bij Ajax doorliep de nu 21-jarige middenvelder vanaf de E-pupillen alle jeugdcategorieën tot en met de A1. Slotconclusie in Amsterdam: goed, maar niet goed genoeg. Daarna bij FC Utrecht eigenlijk hetzelfde verhaal. Via FC Oss hoopt Huijsman zijn droom – profvoetballer worden in de eredivisie – alsnog te kunnen verwezenlijken.

Zijn debuut in de hoofdmacht van Utrecht in een vriendschappelijk duel met Real Mallorca in een niet eens uitverkochte Galgenwaard benoemt Huijsman als zijn sportieve hoogtepunt tot nu toe. “De concurrentie was groot met spelers als Silberbauer en Strootman en daarnaast een hoofdtrainer die voor andere opties koos. Soms trainde ik mee met de A-selectie, maar ik heb nooit vast bij de eerste groep gezeten. Daarom besloot ik een tijdje terug al voor een andere weg te kiezen. Eerst op het oog misschien een stapje terug om er vervolgens twee vooruit te maken.”

Via de Utrechtse connecties van Dirk Heesen werden de eerste contacten gelegd tussen Huijsman en Oss. “Ongeveer twee weken geleden heb ik voor de eerste keer gesproken met Mischa Rook. Er was ook interesse van andere clubs uit de Jupiler League, maar Oss was het meest concreet. Vergeleken met de beloftencompetitie vind ik de eerste divisie een vooruitgang. Er zal meer van me gevergd worden. Ik ben gehaald als controlerende middenvelder. In A1 van Ajax heb ik een jaar lang linksback gespeeld, maar van oorsprong ben ik middenvelder. Oss traint straks in de namiddag, dus ben ik nu aan het nadenken hoe ik de beschikbare tijd ga invullen. Hetzij via werk, hetzij via een studie.”

Be Sociable, Share!