Nuchter en droog

Als het aan Dirk Heesen ligt, wordt Christopher Bieber toegevoegd aan de selectie van FC Oss. In de 22-jarige en 1.93 lange Duitser – nu spelend voor Karlsruher SC – ziet de coach een fysiek sterk aanspeelpunt in de frontlinie. “Daarnaast is Bieber gezien zijn bouw toch beweeglijk en drukt hij af wanneer zich een mogelijkheid aandient.”

Bieber (foto) maakte dinsdag deel uit van het elftal dat Elinkwijk met 4-0 versloeg. Hij trof eenmaal doel, Jean Black (2) en Roy de Ruiter maakten het kwartet vol. “Of wij klaar zijn voor Helmond Sport? Dat weet je nooit. Voor het gevoel was deze wedstrijd goed, meer niet. Wat ik wel weet is dat ik progressie zie in de manier waarop we willen spelen. De investering in vele trainingsuren loont zich in dat opzicht. Voor 85% staat de ploeg die we voor ogen hebben. Naast een derde keeper wil ik Zdenko Kapralik er graag bij hebben en ik verwacht dat dit gaat lukken. Ik hoop dat we er met Bieber ook uit komen. Die jongen heeft capaciteiten die wij niet in huis hebben. Zelf wil hij in ieder geval graag, bij Karlsruhe komt hij niet voor in de plannen van de trainer.”

Vrijdag tijdens de seizoensouverture moet Heesen het doen met wat hij nu aan fitte spelers beschikbaar heeft. Joost Ebergen bleef tegen Elinkwijk langs de kant (schouder) en is een twijfelgeval. Charlie van den Ouweland (binnenband knie) en Ryan van Dijk (hamstring) zijn zeker niet van de partij, net als de geschorste Angelo Simone. “Nuchter en droog gaan wij het van week tot week aanpakken. Ongeacht de tegenstander. Wel mooi dat we starten tegen Helmond Sport met die oude bekenden.”  Erik Quekel en Charles Kazlauskas staan als speler tegenover hun oude club. Hans de Koning neemt het vanaf de bank op tegen zijn voormalige leerling. De coach van Helmond bekeek Oss de afgelopen week twee keer.

Be Sociable, Share!