Nu nog droom 2 en 3

foto Henk van Esch

Vroegtijdig gaf Samuel Scheimann de leiding van FC Den Bosch afgelopen seizoen aan in te zetten op een vervolg in de eredivisie. Die eerste droom van de 23-jarige linkervleugelverdediger is inmiddels uitgekomen. Hij tekende deze week een 2-jarig contract bij Excelsior. Indien alles volgens planning verloopt zal stap nummer twee snel volgen: een basisplaats op het hoogste niveau. “En een selectie voor het Israëlisch nationaal team zou de verwezenlijking van mijn ultieme droom zijn.”

De kans daarop is groter nu Scheimann zich eredivisiespeler mag noemen. “Een paar jaar geleden kreeg ik een brief van de Israëlische bond, maar concreet heb ik daarna niets meer vernomen.” Misschien verklaarbaar, want de definitieve doorbraak van Scheimann vond eigenlijk pas de laatste twaalf maanden plaats. Voorheen heerste voor de buitenwacht scepsis ten aanzien van zijn verdedigende capaciteiten. Dat Scheimann als een wervelwind die linkerflank op en neer raasde en voor veel offensieve input zorgde, daarover bestond geen twijfel. “Ik heb daar toch iets andere gedachten over, maar het is wel zo dat Excelsior tijdens de gesprekken aangaf dat ik met name in defensief opzicht gegroeid ben. Rijper ben geworden. Die indruk heb ik zelf ook. Mede door de inbreng van Fons Groenendijk ben ik completer geworden.”

Hij zegt FC Den Bosch niet ‘gevoelloos’ te verlaten. “Ik heb daar drie jaar lang een prima tijd gehad. Ik zal nooit vergeten dat ik door de supporters tijdens mijn eerste seizoen tot Speler van het Jaar verkozen ben. En dat we twee keer deelnamen aan de play-offs. Maar op deze kans heb ik gewacht. En wat erg lekker is: Excelsior ligt bij mij om de hoek. Ik kan er bij wijze van spreken op de fiets naar toe. Ik zal moeten knokken voor een basisplaats, maar ben er tegelijkertijd van overtuigd dat ik ga spelen als ik het goed doe.”

Be Sociable, Share!