Om het echie

foto Geert van Erven

Er gaan in het Tilburgse geluiden op dat het huidige Willem II sterker is dan het team van vorig seizoen. Die meningen wonnen aan kracht na het oefenduel tegen Excelsior, waarin de ploeg van Jurgen Streppel zich niet alleen in de score (0-0) gelijkwaardig toonde ten opzichte van de eredivisionist. Voor wat het waard is, want Excelsior heeft kwalitatief natuurlijk een jasje uitgedaan en wordt samen met RKC Waalwijk als gedoodverfde degradatiekandidaat gezien.

Hoe dan ook, Willem II sloot de oefencampagne niet alleen af met een ongeslagen status, maar bovenal met een goed gevoel. “Ik heb vandaag opnieuw stapjes in de ontwikkeling geconstateerd. Voor een groot gedeelte vond ik dat wij bepaalden wat er gebeurde op het veld. Afgezien van de kans vlak voor tijd die David Meul pareerde, hebben we Excelsior verder niets van importantie toegestaan. Beter kan altijd en daar werken we ook aan”, zei Streppel.

Als Willem II de bal niet heeft, weten de spelers inmiddels wat van ze verlangd wordt. En als daarin niet snel genoeg gehandeld wordt, maakt de coach dat de betreffende speler verbaal meteen duidelijk. “Straks zal dat actief coachen vanaf de kant waarschijnlijk minder worden, maar in deze fase speel ik in op de leermomenten.” De grootste winst valt nog te halen als Willem II de bal wèl heeft. Het stroperige veld in Barendrecht werkte in dat opzicht niet mee, maar over het algemeen hadden de Tilburgers teveel handelingen nodig om de bal voorin te krijgen. En dan wordt het lastig kansen creëren tegen een gegroepeerd spelende en snel schakelende opponent zoals Excelsior.

Toch had Streppel zeker vier à vijf scoringsmogelijkheden geteld. Hoewel met bril deze keer (vanwege een oogontsteking) was dat wat aan de hoge kant. Tweemaal Donny de Groot, waarvan de laatste na rust er wel in had gemogen, veel meer was het niet. Maar goed, ook een gekortwiekt Excelsior is geen Veendam, vrijdag de eerste tegenstander als het er echt toe doet. Dan kan Streppel vermoedelijk weer een beroep doen op Pavel Wojciechowski, die tegen de Rotterdammers vanwege lichte knieklachten uit voorzorg langs de kant bleef. “Veendam is in kaart gebracht, maar het liefst kijk ik toch vooral naar onszelf en ga uit van eigen kracht.”

Be Sociable, Share!