‘Nu amateurs of topclub’

foto Marcel Bonte Image XL

De meest treffende opmerking kwam misschien wel van Dirk Heesen, de coach van FC Oss, wiens kale schedel letterlijk en figuurlijk glom van trots na de 3-1 bekerzege van zijn ploeg op rivaal FC Den Bosch. “Wij hebben dan waarschijnlijk niet de beste spelers, maar wel het beste team.” In de kern schuilde daarin het grootste verschil tussen beide clubs.

Wat niet inhield dat FC Oss alleen maar buffelde tegen de over het algemeen makkelijker voetballende ploeg uit de Brabantse hoofdstad. Waar Den Bosch vrijdag Willem II aftroefde door op de bepalende momenten pal te staan, kon het die dadendrang in Oss geen vervolg geven. Ook omdat de thuisclub, op de openingsfase na, dat simpelweg niet toe stond. Zij een schepje er bovenop? Dan wij twee, zoiets. Maar enkel vechtlust was het dus niet.

“Met name in de verlenging maakten we het verschil door de oplossing in het voetballende gedeelte te zoeken. Met een middenveld dat bestaat uit Marcel van der Sloot, Roel van de Sande, Charlie van den Ouweland en mijzelf kan dat ook niet anders”, vond Cees Keizer, die redelijk uitgewoond was na de slijtageslag van 120 minuten. “Vrijdag in Leeuwarden speelden we tegen een voetballende ploeg en nu weer. Het vergt veel energie om daar weerwerk aan te bieden, kan ik je verzekeren. Onze lef gaf uiteindelijk de doorslag.”

Tegengoals

FC Den Bosch stelde daar arrogantie tegenover. Althans, zo werd geconcludeerd binnen eigen kringen. Voor alle duidelijkheid: bedoeld werd de misplaatste variant. Tja, wie in minuut 89 op 0-1 komt en uiteindelijk met 3-1 eraf gaat, doet iets niet goed. Of misschien deed Oss het in die fase juist heel goed. “Wij raken niet onder de indruk van een achterstand”, beweerde Keizer. “Dat is ons de laatste maanden wel vaker overkomen en in de meeste gevallen konden we de schade repareren. Maar die tegengoals vormen een onderdeel waaraan wij moeten werken. Dat zijn er echt teveel. Zonder dat het ten koste gaat van de offensieve kracht. Scoren is geen probleem en dat moeten we zo houden.”

Ontlading

Uiteindelijk toch weer drie stuks, dinsdagavond. Bijna het gemiddelde per wedstrijd tot nu toe, na tien competitie- en twee bekerduels. “Het zit goed binnen deze groep. We weten wat we aan elkaar hebben, corrigeren elkaar indien nodig en dat wordt vervolgens ook geaccepteerd. Mooi, die ontlading net met de supporters. Langzaam aan begint FC Oss steeds meer te leven, heb ik de indruk”, zei Keizer, die in achtste finales hoopt op twee uitersten. “Of tegen één van de nog overgebleven amateurclubs, dat biedt sportief natuurlijk de meeste kansen. Of anders maar tegen een topclub. Kunnen we in ieder geval weer wat extra ervaring opdoen.”

foto Marcel Bonte Image XL

Be Sociable, Share!