‘Nog drie erbij’

foto Geert van Erven

Opperste concentratie en dito inzet. Basiselementen die volgens Jelle ten Rouwelaar te allen tijde aanwezig dienen te zijn bij een profvoetballer. Daarom plaatste de doelman na het duel bij RKC Waalwijk een opmerking over de beleving bij NAC Breda. “Als mij een mening wordt gevraagd, dan geef ik die. Uiteraard hebben we deze kwestie besproken. Intern en dat houd ik zo. Volgens mij zijn we weer fris in de kop.”

Wat niet betekent dat Ten Rouwelaar zich geen zorgen maakt over de sportieve prestaties van NAC tot dusver. Met name over de kwantiteit van kwalitatief direct inzetbare spelers. “Los van de verkoop van Matthew Amoah heb ik een tijd geleden al aangegeven dat twee extra spelers erbij geen overbodige luxe zou zijn. Dat zijn er nu dus drie geworden. Alleen jammer dat NAC door de marktomstandigheden momenteel alleen maar kan putten uit een relatief beperkt aanbod. En daarnaast ga ik niet over de portemonnee.”

Niet dramatiseren

Het zijn slechts constateringen van een werknemer die begaan is met zijn vak en de club die hij vertegenwoordigt. “De positie op de ranglijst moeten we in dit stadium ook vooral niet dramatiseren. Mijn zorg geldt toch meer voor de lange duur. Het beeld dat momenteel geschetst wordt is te negatief. RKC was niet goed, maar tegen ploegen als Twente en Groningen hebben we behoorlijke fases gekend en bij Heracles kregen we natuurlijk een belachelijke penalty tegen. Weet je, in de voetballerij kan alles ineens zomaar anders zijn. Kijk naar die tweede helften tegen Twente en Groningen! Ik geef je gelijk dat het voetbal op zich beter zal moeten, op termijn word je daar altijd voor beloond. Aan de andere kant: onder Maaskant stond NAC geloof ik derde, maar toen was het spel vaak ook niet om aan te zien.”

Knettergek

Nee, over het niveau dat hij meemaakte tijdens zijn dagen bij Oranje wil Ten Rouwelaar het eigenlijk niet hebben. “Want dan word je knettergek. Natuurlijk smaakt dat naar meer. Maar daarbij ben je afhankelijk van diverse factoren, dat hoef ik niet uit te leggen. Uiteraard heb ik ambities. Met een club eens ’n keer meedoen om de prijzen lijkt me niet verkeerd. Maar wat niet is, is niet en bovendien ben ik daar helemaal niet mee bezig, joh. Mijn lijfspreuk is dat als je ergens hard voor blijft werken, er altijd wel iets moois voorbij komt.”

Be Sociable, Share!