‘Niveau is er niet beter op geworden’

foto Marcel Bonte ImageXL

foto Marcel Bonte ImageXL

Niets is onmogelijk. Zeker in de Jupiler League. Maar de kans dat FC Oss de play-offs gaat halen is er na de tweede nederlaag op rij in ieder geval niet groter op geworden. “Ik hoop dat Almere City vrijdag bij Dordrecht dezelfde instelling heeft als Helmond Sport tegen ons toonde”, zei Roel van de Sande na de 1-2 tegen die laatstgenoemde ploeg. “Als we toch ‘ns één puntje hadden gepakt tegen Telstar of Helmond…”

Ja, dan had Oss gezien de resultaten van vrijdag – verlies voor zowel Dordt als FC Den Bosch – alles in eigen hand gehouden. “Tegen Telstar was het slecht, vanavond was een punt mogelijk geweest. We lieten het ondanks de 0-0 vooral in de eerste helft liggen. Hoewel we de manier van aanpak zo uitvoerig hadden getraind en doorgenomen, kwamen we overal te laat. Na rust deden we het beter, waren agressiever ook. En dan zie je dat elke ploeg in deze afdeling het moeilijk heeft tegen ons. Of ze nou Sparta, Volendam of Helmond heten.”

Waaraan de middenvelder terloops toevoegde dat dit ook met het tegenwoordige peil in de Jupiler League te maken heeft. “Het niveau is er niet beter op geworden. Is ook te verklaren. Omdat het financieel steeds minder aantrekkelijk wordt, maakt een flink aantal van de betere spelers andere keuzes. Niettemin vind ik dat wij het naar behoren hebben gedaan. In september en oktober waren we bij wijze van spreken nog bezig met het formeren van een team. Toen dat eenmaal stond zijn we redelijk stabiel gebleken. Met play-offs had vooraf niemand rekening gehouden en nu doen we tot en met de laatste speeldag nog mee om een plekje daarin. Natuurlijk is er teleurstelling als we het ook na eventuele winst in Emmen niet halen, maar anderzijds hebben we nu alvast een bodem gelegd voor volgend seizoen. De clubs heeft inmiddels een aantal basisspelers vastgelegd en dat maakt de herstart straks een stuk vloeiender. Beetje bij beetje groeien we zo door.”

Gűvenc en Quekel

Dat Helmond in Oss won, was overigens niet onverdiend. Vooral offensief oogden de gasten uit Oost-Brabant een stuk dreigender. Onder meer door de inbreng van een speler als Emrullah Gűvenc, door Hans de Koning destijds naar Oss gehaald en binnenkort mogelijk wederom, maar dan richting Volendam. “Hans wil mij er graag bij. Als nummer tien. Maar ik neem even de tijd. Om te zien of zij promoveren,ja. Ik wil het liefst naar de eredivisie. Dat zou inderdaad ook met Helmond Sport kunnen, wie weet. Natuurlijk hebben wij dadelijk serieus kans, ook tegen teams als VVV en Roda. Volgens mij gaat puur de vorm van de dag de doorslag geven”, verzekert de Helmondse topscorer, die trouwens ook nog opties in het buitenland zegt te hebben.

Die luxe heeft Erik Quekel niet. De spits, eveneens met een verleden in Oss, en vrijdag vanwege hamstringklachten preventief langs de kant gehouden, is straks transfervrij. “We hebben afgesproken pas na de play-offs te praten. Of ik het naar mijn zin heb in Helmond? Nu wel. Voor de winterstop speelde ik nauwelijks. Daarom drong ik aan op verhuur. Oss was wat mij betreft een optie geweest. Helmond wilde echter alleen maar ruilen en dacht aan Van Buren van Excelsior. Maar ik had geen trek om telkens naar Rotterdam op en neer te reizen. Achteraf gezien is het goed dat ik gebleven ben. Heb in de tweede seizoenshelft  veel gespeeld en tijdens de play-offs sta ik er weer. Wat er daarna komt, zien we dan wel. Komt goed.”

Be Sociable, Share!