‘Niets is onmogelijk’

foto Geert van Erven

De 0-1 tegen FC Den Bosch was op zich al een domper voor RKC Waalwijk. En toen later bleek dat de concurrentie ook met lege hand stond, versterkte dat het zuurgehalte bij de Waalwijkers. “Ik vind dat wij als RKC verplicht zijn om thuisduels tegen Dordrecht, Fortuna en ook Den Bosch te winnen. Eén uitglijdertje kan, maar geen drie”, refereert Frank van Mosselveld (foto) aan het dure puntenverlies. “We zijn vrijdag tegen Helmond Sport gebrand op revanche.”

Zo eindigde de week waarin de halve finale van de beker werd bereikt alsnog in mineur. “Misschien heeft het een rol gespeeld dat we vijf duels in twee weken afwerkten. De ballen vielen voor ons tegen Den Bosch in ieder geval allemaal net niet goed, maar dat heeft ook met overtuiging te maken.” Afdwingen dat die ene bal er net wel in gaat dus. Geloven jullie nog serieus in de titel? “Waarom niet? Punt is alleen dat wij onze wedstrijden dan wel moeten winnen. Weet je nog dat RKC drie jaar geleden tijdens de winterstop dertien punten voorsprong had? En wij werden toen aan het einde van de rit geen kampioen. De kloof is groot, maar niets is onmogelijk.” De focus moet zodoende op winst en niets minder dan dat.  “En dan zien we straks wel waar het op eindigt. Helmond Sport wordt een lastige kluif, die ploeg staat niet voor niets tweede. Met spelers als Haemhouts, Höcher en Van Leerdam is het oppassen geblazen. Een sterk collectief ook.”

Desgevraagd zegt Van Mosselveld blij te zijn, dat Derk Boerrigter is gebleven. “Enerzijds gun je zo’n jongen een mooie transfer  Gelukkig is die deal met Mertens en Ajax niet door gegaan. Derk is heel belangrijk voor ons, dat lijkt me duidelijk.” Bij RKC is de inzetbaarheid van de geblesseerden Hans Mulder en Roald van Hout vrijdag (18.45 uur) overigens twijfelachtig.

Be Sociable, Share!